Slujbele religioase din noaptea de Înviere se vor oficia fără participarea credincioşilor creștin ortodocși!

 

Biserica

Ca urmare a modificării Acordului stabilit între Patriarhia Româna şi Ministerului Afacerilor Interne, din data de 14 aprilie 2020, slujbele religioase din noaptea de Înviere se vor oficia fără participarea credincioşilor în incinta, în curtea sau în apropierea lăcaşurilor de cult.
De asemenea, pâinea binecuvântată, în formă de prescuri, numită Paști (sfinţită joi, 16 aprilie 2020), va fi distribuită la domiciliul credincioşilor crestin ortodocsi din toate parohiile de către personalul clerical şi voluntarii din parohie, vineri, 17 aprilie 2020 și sâmbătă, 18 aprilie 2020, în intervalul orar 08.00 – 17.00, şi în prima zi de Paşti, între orele 06.00 – 12.00, la solicitarea credincioşilor.
Sfânta Lumină va fi distribuită în parohii de către personalul clerical şi maximum 5 voluntari, sâmbătă, 18 aprilie 2020, începând cu ora 20:00.
Clericii din fiecare parohie, ajutaţi de un număr de 5 voluntari cu echipament de protecţie (mască şi mănuşi) vor asigura distribuirea Paştilor sau a Sfintei Lumini, respectând reglementările prevăzute în ordonanţele militare, având asupra lor cartea de identitate şi, ca semn distinctiv, banderolă albă pe braţ, precum şi un ecuson cu date de identificare, ștampilat de parohie.
Credincioşii crestin ortodocsi vor primi Paştile sau Sfânta Lumină din pragul casei ori de la fereastră, fără a ieşi în stradă, iar în zona locuințelor multifamiliale, respectiv blocuri de locuinte, acestea vor fi înmânate unui reprezentant desemnat de Asociaţia de proprietari sau de chiriaşi, care va purta echipament de protecţie (mască şi mănuşi).
Cei interesați pot citi întreg acordul, modificat în data de 15 aprilie 2020, AICI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s