Piața Agroalimentară din orașul Ianca va fi redeschisă!

piata
Piata Agroalimentară din orașul Ianca, județul Brăila, va fi redeschisă, anunță primarul localității, dl. Fănel George Chiriță, într-un Comunicat de Presă, făcut public în data de 14 aprilie 2020. Domnia sa precizează că această măsură este luată ca urmare a aplicării Ordonanței Militare nr. 8 din 2020, respectiv a articolului 3 alin. 1 care specifică: Art.3 – (1) Piețele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgență, strict pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol, cu obligația respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.
„În conformitate cu art. 3 din Ordonanța Militară nr. 8 din 2020 se redeschide Piața Agroalimentară din orașul Ianca doar pentru producători agricoli atestați care vor trebui să respecte măsurile pentru prevenirea și combaterea virusului Covid-19 după cum urmează:
– obligativitatea purtării măștii și mănușilor de protecție;
– să respecte distanța față de ceilalți producători;
– să aibă asupra lor certificatul de producator;
– declarația pe propria răspundere pentru deplasarea acestuia de la locul de producție până la piața agroalimentară.”, specifică primarul în comunicatul respectiv.
De asemenea, în același document, se indică eventualilor cumpărători, ce vor dori să se aprovizioneze cu produse ce urmează a fi comercializate în această piață, să aibă asupra lor, potrivit legii, declarația pe propria răspundere: „Cetățenii care vor veni pentru cumpărături să aibă asupra lor declarația pe propria răspundere completată și să respecte regulile de prevenire și combatere a virusului COVID- 19.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s