Piețele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgență!

piata

Pe toată perioada stării de urgență, piețele agroalimentare rămân deschise strict pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol. Aceștia au însă obligația să respecte măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.
Totodată, producătorii agricoli se pot deplasa de la locul de producție a produselor agroalimentare până și de la piața agroalimentară, iar unitățile fitofarmaceutice rămân deschise și ele.
În plus, în zilele de joi, vineri și sâmbătă, premergătoare celor două sărbători pascale, operatorii economici care comercializează produse agroalimentare își pot prelungi programul de funcționare după cum consideră fiecare.
Toate aceste măsuri de care cetățenii trebuie să țină cont, la ora actuală, sunt specificate în prevederile Ordonanței Militare nr. 8/10.04.2020:
Art.3 – (1) Piețele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgență, strict pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol, cu obligația respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.
(2) Se permite deplasarea producătorilor agricoli de la locul de producție a produselor agroalimentare până și de la piața agroalimentară și accesul în interiorul acesteia, pe baza unei declarații pe propria răspundere și a certificatului de producător.
(3) Unitățile fitofarmaceutice rămân deschise pe perioada stării de urgență, personalul acestora având obligația respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19
Art.17 – În zilele de joi, vineri și sâmbătă, premergătoare celor două sărbători pascale, operatorii economici care comercializează produse agroalimentare își pot prelungi programul de funcționare în funcție de necesități.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s