Cumpărăm carne de miel, dar trebuie să respectăm și reguli

carne

Mulți români, potrivit tradiției, vor să aibă pe masa de Paște, mâncăruri preparate cu carne de miel. Dar acest lucru presupune ca persoana respectivă să se deplaseze, în cele mai multe cazuri, la un agent economic autorizat care vinde un astfel de produs.
Ce trebuie însă să știm atunci când ne propunem să facem acest lucru, acum în situația în care sunt impuse anumite restricții privind deplasările cetățenilor. Pentru a veni în ajutorul acestora, Poliția Română oferă o serie de răspunsuri, menite să clarifice această problemă:
Pot să merg să-mi cumpăr carne de miel de la agentul economic autorizat de unde îmi cumpăram în fiecare an? Ce trec pe declarație?
Da, poți merge să-ți cumperi produsele necesare. Nu uita să ai la tine cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor). De asemenea, îți recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia și să te asiguri că agentul economic de la care îți cumperi mâncarea este autorizat și respectă toate condițiile igienico – sanitare impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) și nu uita să ceri documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.
Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an, carne de miel, să vină să mi-l aducă acasă?
Da, poate veni, dar reamintește-i să dețină, asupra sa, documentele necesare conform ordonanțelor militare și să-ți aducă documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.
Mai vin comercianții cu turmele de miei la intrarea în oraș?
Nu. Acest lucru nu va mai fi posibil. Așa că asigură-te că îți procuri produse numai din locurile autorizate.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s