Acțiuni filantropice organizate de preoții brăileni

Arhiepiscopiei Dunării de Jos, donatii

Zilele acestea, în cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos au fost organizate mai multe acțiuni filantropice, între acestea înscriindu-se și cele organizate de preoții și voluntarii din parohiile Protopopiatului Brăila.
Ca urmare, prin intermediul parohiilor, 76 de credincioși au beneficiat de sprijinul nemijlocit al preoților, a membrilor Consiliilor și Comitetelor parohiale și a brăilenilor creștini din cadrul parohiilor.
Astfel, prin intermediul Centrului cultural-educațional „Sfinții Martiri Brâncoveni” al Parohiei „Nașterea Maicii Domnului”, a fost pregătită hrană caldă și pachete cu alimente de primă necesitate și cărți de zidire sufletească. Preoții parohiei, împreună cu voluntari, s-au deplasat la 20 de enoriași cărora le-au oferit darurile pregătite, aducându-le multă bucurie. De precizat că această activitate se desfășoară săptămânal în cadrul centrului social al parohiei.
De asemenea, 7 familii nevoiaşe, din cartierul Lacu Dulce din municipiu, au beneficiat prin grija preoților brăileni, de pachete cu alimente, fructe, dulciuri, precum și jucării pentru copii.
În comuna Tudor Vladimirescu din județul Brăila, prin strădania Pr. Paroh George Postolache și a unui grup de voluntari, 20 de familii au primit diferite alimente, respectiv ulei, zahăr, orez, paste făinoase, mazăre, măsline, pâine și dulciuri.
Și în cadrul Parohiei Movila Miresii, Protopopiatul Făurei, condusa de Pr. Paroh Sinca Marius, 10 familii nevoiase din localitatea respectivă s-au bucurat de daruri, constând în pachete cu alimente și produse igienico-sanitare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s