Ziua NATO în garnizoana Brăila

steag Romania, NATO

Duminică, 5 aprilie, cu ocazia aniversării Zilei NATO, la sediul unităților militare din garnizoana Brăila se vor înălţa pe catarg Drapelul Naţional al României şi Drapelul Alianţei Nord-Atlantice. Deşi ceremonia dedicată democraţiei, spiritului european şi euroatlantic, în actuala situaţie epidemiologică şi operativă, va avea loc în format restrâns, în continuare manifestarea are rolul de a sublinia un aspect fundamental al identităţii noastre, acela de militari aparţinând unui stat membru NATO. Este un statut de care suntem mândri şi care ne responsabilizează încă şi mai mult. Gândul nostru şi, la nevoie, fapta noastră de camaraderie se îndreaptă şi către partenerii noştri din Alianţă.
În anul 2020, manifestarea dedicată Zilei NATO este un prilej de a reafirma angajamentul nostru de militari responsabili, pentru sprijinul autorităţilor publice în situaţia actuală de criză umanitară.

***
Ziua NATO, în ţara noastră se aniversează, potrivit Legii nr. 390 din 2004, în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie.
Este o manifestare dedicată democraţiei, spiritului european şi euroatlantic.

Compartiment Informare și Relații Publice

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s