4000 de scări de bloc vor urma a fi dezinfectate, de mâine, în Municipiul Brăila

scari bloc, covid 19, dezinfectare scari

„Începem – DEZINFECTAREA SCĂRILOR DE BLOC ȘI LIFTURILOR.”, anunță primarul Municipiului Brăila, dl. Viorel Marian Dragomir, astăzi, 1 aprilie 2020.
„Dezinfecția se va face cu Germacert Plus – biocid – soluție autorizată menționată în Registrul Național al Produselor Biocide pe site-ul Ministerului Sănătații.
Zonele dezinfectate nu se spală în următoarele 48 de ore de la aplicarea tratamentului.
În Municipiul Brăila avem peste 4.000 de scări de bloc, începem dezinfecția cu blocurile care concentrează o mare densitate de populație și continuăm în tot orașul.”, a mai precizat domnia sa.
Totodată, primarul Viorel Marian Dragomir a mai precizat și programul conform căruia va decurge acțiunea de dezinfectare a scărilor de bloc și a lifturilor acestora pe raza municipiului Brăila:
JOI 02.04.2020 la blocurile:
Viziru – D1, D2, D3, B1, B2, B2
Vidin – 5, 18
Blocuri turn – Plantelor, Independenței, C. Galați, Cinema Central
VINERI – 03.04.2020 la blocurile:
Viziru – A1, A2, A3, A4, A5, A9, A10, C1, E1, E2, E3, E4, D4
Barieră – 23,24,24A, 25A, 25B, A1, A1bis, A2, A56, A56bis, 15
Sâmbătă, duminică, luni, marți, miercuri, etc. vom continua… până vom dezinfecta toate blocurile.
Informarea se va face prin afișe la scările de bloc și/sau contactarea administratorilor.
Scările de bloc sunt proprietate privată ce aparține proprietarilor apartamentelor, dar prin Ordonanța Militară nr. 4/2020, primăriile au primit obligația de a interveni pe domeniul privat.
Vom dezinfecta folosind exclusiv fondurile Primăriei Municipiului Brăila. Sumele sunt mari, dar în aceste momente trebuie să punem sănătatea populației pe primul plan.
Vom face la începutul săptămânii viitoare prima rectificare de buget. SUMELE INCLUSE ÎN FONDUL DE REZERVĂ ȘI ACTIVITĂȚILE CULTURALE vor fi direcționate pentru ACHIZIȚIA DE INSTALAȚII ȘI MATERIALE DE DEZINFECȚIE.
După rectificare vom organiza licitație publică pentru achiziția substanțelor dezinfectante ce vor fi amplasate în scările blocului.
Vă rog să ne sprijiniți pentru a nu fi furate sau distruse. Mulțumesc!
Licitația se va face cu TRANSPARENȚĂ MAXIMĂ prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice și se va anunța în presa locală, pe site-ul primăriei dar și pe pagina de facebook. O să vă rugăm să ne ajutați cu furnizori serioși pe care să-i convingeți să se înscrie în S.E.A.P. și să aplice pentru a cumpăra produsele cât mai ieftin.
În paralel, în această perioadă, vă puteți implica pentru a crește siguranța locatarilor dar și pe a dvs dezinfectând scara blocului, liftul, mânerul ușii și vă mulțumesc anticipat pentru implicare.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s