Prefectul Brăilei a dat două ordine ce vizează transportul în comun și unitățile spitalicești din Brăila

Autobuz

Cătălin Boboc, prefectul Județului Brăila, informează brăilenii într-o postare publică făcută astăzi, 28.03.2020, pe o rețea de socializare, de faptul că a emis două Ordine de prefect pentru implementarea măsurilor prevăzute în Ordonanțele Militare și Hotărârile CJSU, cu responsabilități la nivelul mai multor instituții.
„Pentru ca lucrurile să funcționeze cât mai bine și să limităm, pe cât posibil, riscurile răspândirii COVID – 19, astăzi, am emis două Ordine de prefect pentru implementarea măsurilor prevăzute în Ordonanțele Militare și Hotărârile CJSU, cu responsabilități la nivelul mai multor instituții.
Una dintre aceste măsuri este legată de creșterea frecvenței mijloacelor de transport în comun, astfel încât, să fie redus numărul de călători, inclusiv în intervalul schimbului de ture la marii operatori economici.
Totodată, am dispus ca Primăria Brăila și Consiliul județean să se asigure că, firmele de transport vor respecta normele impuse cu privire la siguranța pasagerilor în contextul actual (dezinfectare și distanță).
De asemenea, am vrut să mă asigur că, în cadrul unităților spitalicești, asistenții de igienă vor monitoriza respectarea măsurilor de biosecuritate de către personalul medical precum și asigurarea cu materiale și echipamente de protecție de către managerii spitalelor și vor raporta această situație, zilnic.”, susține prefectul Cătălin Boboc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s