Daniel Caraivan, activist pentru drepturile omului: „Acest virus nu are etnie!”

Daniel Caraivan

Daniel Caraivan, activist pentru drepturile omului al platformei Aresel, a adresat etnicilor romi un mesaj important, îndemnându-i pe toți cei care s-au întors în țară, din zone puternic afectate de noul Coronavirus, să respecte indicațiile autorităților.
„Este foarte important pentru voi, pentru familiile voastre să vă protejați. Toți am ales să stăm acasă. La toți ne este dificil să stăm acasă, din toate punctele de vedere, dar este singura modalitate prin care putem preveni și a ne proteja familiile pe care spunem că le iubim. Pentru noi, romii, copiii sunt foarte importanți, bătrânii sunt foarte importanți, avem un respect deosebit pentru bătrânii din comunitate. Gândiți-vă la ei. Ei sunt cei mai vulnerabili în această perioadă. Dacă unul dintre voi intră într-o comunitate și este deținătorul acestui virus, acea comunitate… n-aș vrea să spun ce se poate întâmpla.”, susține dl. Daniel Caraivan în mesajul său virtual.

„Acest virus nu are etnie! Nu ține cont că acela este român, că acela este rom, că acela este grec, nu ține cont nici de faptul că ești demnitar, nici de faptul că ești cu două clase, nu ține cont de absolut nimic.”

„Vă rog foarte mult să respectați aceste reguli pentru că sunt create pentru toți cetățenii acestui stat, indiferent de etnie. Acest virus nu are etnie! Nu ține cont că acela este român, că acela este rom, că acela este grec, nu ține cont nici de faptul că ești demnitar, nici de faptul că ești cu două clase, nu ține cont de absolut nimic. Este un virus care ne tratează egal din acest punct de vedere. Așa că vă rog foarte mult să respectați indicațiile autorităților.
Este foarte important pentru toți cei care au venit acum în țară să treacă prin programul de carantină. Nu așteptați să vă bată autoritățile în poartă, ci mergeți voi și spuneți că ați venit și vi se vor da indicațiile necesare.”, îndeamnă etnicii romi, dl Daniel Caraivan.
„Vă mulțumesc foarte mult și vă rog foarte mult să respectați aceste reguli. Este foarte important pentru ceea ce se va întâmpla mai departe în România. Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate absolut toți. Acest virus nu este o joacă! Vă mulțumesc foarte mult și să vă dea Dumnezeu multă sănătate.”, mai susține domnia sa în același mesaj.
Mesajul integral îl puteți viziona AICI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s