Deputații Ioniță și Varga (PNL Brăila): ”Sănătatea oamenilor nu trebuie să fie subiect de experiment”

Antoneta Ionita, Vasile Varga

„Decizia unilaterală a Direcției de Sănătate Publică Galați, potrivit căreia toate potențialele cazuri de coronavirus din județele Galați și Brăila, cu excepția femeilor însărcinate, ar urma să fie tratate la Spitalul Județean de Urgență Brăila este un demers inacceptabil, care poate pune în pericol, de fapt, șansa de rezolvare a acestor cazuri.”, susțin într-un Comunicat de Presă emis astăzi, 23 martie 2020, deputații PNL Brăila, Antoneta Ioniță și Vasile Varga.
„În realitate, infrastructura sanitară a județului Galați este una care poate suporta tratarea pacienților infectați cu COVID-19. La Galați funcționează nouă spitale, fiecare dotat cu laborator propriu, inclusiv un spital specializat pe boli infecțioase. În cele două secții ale acestuia, potrivit datelor oficiale, sunt 144 de paturi, dintre care 10 pentru terapie acută, la care se adaugă alte 10 paturi pentru spitalizarea de zi, plus un laborator de analize.”, se mai menționează în cadrul aceluiași comunicat.
Totodată, cei doi deputați brăileni PNL consideră că: „Schema de personal este una net superioară unităților sanitare brăilene, la fel ca întreaga infrastructură. În plus, prezența Facultății de Medicină și Farmacie înseamnă un număr însemnat de rezidenți, dar și potențiali voluntari, capabili să intervină în cazul în care situația devine una critică. În plus, Spitalul Județean de Urgență Brăila a avut în ultimii ani un management defectuos și există serioase rezerve că ar putea face față cazurilor provenite din cele două județe.
De aceea, considerăm că nu este timpul pentru experimente pe seama oamenilor. Ne opunem total ideii ca toate potențialele cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus din Galați și Brăila să fi tratate la Brăila, și facem un apel la toate autoritățile locale și județene, indiferent de apartenența lor politică, să nu încerce să transforme această dispută într-o modalitate de a câștiga capital electoral și să dea dovadă de ceea ce oamenii așteaptă de fapt: responsabilitate, înțelepciune și respect pentru semeni!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s