Dănăilă, liderul PNL Brăila: „Este important să urmăm toate regulile și recomandările autorităților. O facem pentru cei dragi, pentru noi, pentru binele social. O facem pentru viață.”

alexandru-danaila

„Pandemia de coronavirus este cea mai gravă criză pe care o traversează civilizația umană în ultimii zeci de ani.”

Președintele PNL Brăila, dl. Alexandru Dănăilă, este de părere, într-un comunicat de presă din data de 20 martie 2020, că „Pandemia de coronavirus este cea mai gravă criză pe care o traversează civilizația umană în ultimii zeci de ani. Trăim cu toții vremuri dificile și este nevoie de responsabilitatea, disciplina și solidaritatea tuturor.”
Tot domnia sa susține că Guvernul PNL s-a implicat cu toată determinarea în bătălia împotriva coronavirusului și că: „Prioritatea absolută a Guvernului Orban este protejarea sănătății populației, salvarea de vieți, limitarea extinderii pandemiei și eradicarea acestui flagel.
Nu avem de toate, nu este simplu și nici nu e ușor, dar Guvenul face tot posibilul pentru ca România să traverseze cu bine această perioadă grea, iar măsurile economice anunțate de premierul Ludovic Orban au fost bine primite de mediul economic, o dovadă în plus asupra faptului că sunt corecte. Pe de altă parte, realitatea ultimelor zile ne arată că măsurile economice trebuie dublate de responsabilitate.”

„Cine nu respectă carantina, cine nu respectă măsurile care sunt dispuse de Direcția de Sănătate Publică sau alte măsuri dispuse de autorități va avea dosar penal.”

Liderul liberalilor brăileni consideră că, în contextul actual, mai precis: „În contextul epidemiei de coronavirus, este însă inacceptabil să nu respecți decizia de a sta în izolare la domiciliu sau în carantină, riscul fiind că îi poți îmbolnăvi pe cei din jurul tău. Acesta este motivul pentru care s-a luat decizia modificării Codului Penal în sensul majorării pedepselor pentru falsul în declarații.
Dacă un cetățean revine dintr-o țară cu un număr mare de cazuri de coronavirus trebuie să completeze o declarație și să intre în carantină sau izolare. În cazul în care comite un fals și nu spune adevărul, trebuie să sufere consecințele legii.
Tot la fel, au fost majorate pedepsele pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii răspândirii epidemiei. Cine nu respectă carantina, cine nu respectă măsurile care sunt dispuse de Direcția de Sănătate Publică sau alte măsuri dispuse de autorități va avea dosar penal. În plus, în Codul Penal a fost introdusă o nouă infracțiune: omisiunea de a da informații complete în cursul unei anchete epidemiologice, privitor la persoanele cu care a intrat în contact, încercând să protejeze pe altcineva.
Alături de colegii noștri din guvern, facem un apel la responsabilitate și atitudine rațională. Este important să urmăm toate regulile și recomandările autorităților. O facem pentru cei dragi, pentru noi, pentru binele social. O facem pentru viață.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s