Polițiștii locali rutieri asigură respectarea normelor rutiere în Municipiul Brăila

Semn circulatie, stop

Pe lângă activităţile preventive, poliţiştii locali rutieri au aplicat în perioada 10 – 17.03.2020,
29 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 19.605 lei şi au aplicat un număr de 50 puncte penalizare conform O.U.G. nr. 195/2002.
Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate 24 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.350 lei şi a fost aplicat un număr de 50 puncte penalizare conform O.U.G. nr. 195/2002 R.
Astfel, un brăilean, în vârstă de 24 ani, s-a ales din partea polițiștilor locali cu o amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare, pentru că în timp ce conducea un autovehicul pe Calea Călărașilor, dinspre str. Franceză către str. Tineretului, a oprit voluntar în zona indicatorului “oprirea interzisă”.
Cu amendă în valoare de 290 lei și 2 puncte penalizare a fost sancționată și o altă persoană, în vârstă de 67 ani, tot din Brăila, pentru că în timp ce conducea un autovehicul pe Calea Călărașilor, dinspre str. Franceză către str. Tineretului, a oprit voluntar în zona indicatorului “oprirea interzisă”.
Tot 290 lei amenda și 2 puncte penalizare a primit din partea polițiștilor locali rutieri și un alt brăilean, în vârstă de 71 ani, pentru că în timp ce conducea un autovehicul marca Skoda pe Calea Galați, dinspre str. Nicolae Bălcescu către str. I.L. Caragiale, a oprit exact în zona indicatorului “oprirea interzisă”.
Un alt brăilean, în vârstă de 67 ani, s-a ales cu o amendă în valoare de 580 lei şi 3 puncte penalizare pentru că, în calitate de conducător al unui autovehicul marca Renault, a staționat pe trotuar.
Pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G.nr.195/2002 R de către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, au fost aplicate de către polițiștii locali rutieri 3 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.915 lei.

Sancțiuni contravenționale pentru pietonii ce nu respectă normele rutiere cât și pentru cei ce abandonează vehicule pe domeniul public

Pentru nerespectarea normelor rutiere de către pietoni, polițiștii locali rutieri brăileni au depistat și sancționat contravențional un brăilean, în vârstă de 31 ani, care în calitate de pieton a traversat drumul public prin loc nepermis, deși la aproximativ 20 de metri se afla trecerea pentru pietoni.
De asemenea, polițiștii locali rutieri mai precizează că în perioada 10 – 17.03.2020, conform Legii nr. 421/2002, 10 vehicule se află în termenul somaţiei legale.
Dacă după expirarea termenului somaţiei acestea nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se vor valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.

Sancțiuni contravenționale în transportul desfășurat în regim de taxi și în regim de închiriere

Pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.000 lei.
Astfel, un brăilean, în vârstă de 23 ani, a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.000 lei, deoarece, în calitate de taximetrist aflat în timpul activității cu un auto marca Dacia Logan, la controlul efectuat de către polițiștii locali braileni nu a respectat obligația de a prezenta documentele prevăzute de legislația în vigoare, respectiv certificatul de atestare profesională pentru transport persoane în regim de taxi.
Amenda a primit și un alt brăilean, în vârstă de 23 ani, amendă în valoare de 1.000 lei, pentru că în calitate de taximetrist aflat în timpul activității cu un auto marca Dacia Logan, la controlul efectuat de către polițiștii locali nu a respectat obligația de a prezenta documentele prevăzute de legislația în vigoare, respectiv certificatul de atestare profesională pentru transport persoane în regim de taxi.
Și o altă persoana, în vârstă de 27 ani, tot din Brăila, a fost sancționată de către polițiștii locali rutieri cu amendă în valoare de 1.000 lei, deoarece în calitate de taximetrist, aflat în timpul activității cu un auto marca Dacia Sandero, la controlul efectuat de către polițiștii locali nu a respectat obligația de a prezenta documentele prevăzute de legislația în vigoare, respectiv certificatul de atestare profesională pentru transport persoane în regim de taxi.
De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr.721/2019, privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din Municipiului Brăila, au fost aplicate un număr de 7 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 400 lei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s