Noi măsuri de prevenire și control al infecțiilor la Spitalul de Psihiatrie “Sf. Pantelimon” Brăila!

Spitalul de Psihiatrie “Sf. Pantelimon” Brăila

Reprezentanții Spitalului de Psihiatrie “Sf. Pantelimon” Brăila anunță brăilenii pe pagina de media a acestei instituții, în data de 18 martie 2020, că în urma Decretului prezidențial nr. 195/16.03.2020 privind instaurarea stării de urgență pe teritoriul României, pentru o perioadă de 30 de zile, se vor aplica noi măsuri de prevenire și control al infecțiilor suspecte cu COVID-19 la nivelul acestei instituții spitalicești.
Între acestea, sunt prevăzute mai multe reguli ce urmează a fi aplicate:
„- Interzicerea vizitelor aparținătorilor, la pacienții internați în spital, cu posibilitatea de prelungire, în funcție de situația epidemiologică internațională. Pachetele cu hrană, documentele sau obiectele de igienă personală vor fi duse pacienților pe secții, de către personalul spitalului, anunțat telefonic de către portarul de serviciu.
– Se reduc internările programate. Pacienții care nu prezintă urgență psihiatrică se vor reprograma la o dată ulterioară, stabilită de medicul de specialitate. Accesul pacienților planificați pentru internare în forma continuă se va face prin poarta spitalului, din strada Mihai Bravu, în baza unui Bilet semnat și parafat de medic, cu inscripționarea datei de internare sau a unei liste/secție cu pacienții planificați pt. internare.”
Conducerea spitalului mai face de asemenea, și un apel către brăileni: „Ținând cont de evoluția epidemiologică la nivelul teritoriului României, facem un apel la populația Municipiului Brăila, să se adreseze spitalului nostru doar pentru situații de urgență, să limiteze pe cât posibil deplasările, să evite aglomerațiile, să păstreze distanța de minim un metru față de persoana din față și să respecte regulile de igienă. Respectați cu strictețe regulile de prevenție!
Vă rugăm să fiți responsabili și sinceri în relația cu personalul medical!
Doar un personal medical sănătos ne poate ajuta să trecem cu bine peste această perioadă.”
Întregul anunț al Spitalului de Psihiatrie “Sf. Pantelimon” Brăila poate fi citit AICI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s