Noi măsuri luate la nivelul Spitalului Județean de Urgență Brăila de către autoritățile locale!

Spitalul Judetean (3)

Președintele CJ Brăila, dl. Francisk Iulian Chiriac, face cunoscut brăilenilor, în mediul virtual, un set de măsuri luate de către Grupul de Coordonare Brăila, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Brăila.
MĂSURI LUATE LA NIVELUL SPITALULUI JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BRĂILA.
Măsurile de prevenție împotriva COVID-19 continuă la Spitalul Județean de Urgență Brăila. Acțiuni de dezinfecție au loc în permanență, în toate secțiile. Întreg personalul medical și cel auxiliar, are obligația să poarte mască de protecție pe toată perioada programului de lucru.
La nivelul SPITALULUI:
TOȚI PACIENȚII completează chestionarul pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu COVID 19 (UPU, camerele de gardă și Ambulator).
Pacienții care se prezintă la UPU DIRECT și vin din zone de risc epidemiologic sau au avut un posibil contact cu o persoană suspectă/diagnosticată, trebuie să se prezinte pentru triaj epidemiologic în CORTUL instalat în fața Unității de Primiri Urgențe, cu intrare din Șoseaua Națională Veche. După completarea chestionarului vor fi îndrumați către sectoarele corespunzătoare.
Vizitele aparținătorilor au fost suspendate în toate secțiile. În contextul prevenirii COVID-19, măsura suspendării vizitelor rămâne în vigoare. În cazul pacienților care au nevoie de obiecte personale (exclus alimente), acestea le pot fi trimise de către aparținători prin personalul SJU Brăila anunțat de la telefonul din fața liftului.
Toate persoanele internate în cadrul Spitalului Județean Brăila sunt rugate să respecte drepturile și obligațiile pacientului (amintim obligația de a purta echipament de spital și de a nu părăsi unitatea în acest echipament).
În contextul prevenirii COVID-19 se reduce activitatea la nivelul SJU Brăila în sensul că se fac internări predominant urgențele care se prezintă în UPU.
La nivelul AMBULATORULUI:
TOȚI PACIENȚII se vor programa telefonic la numărul de telefon 0239692222 solicitând interiorul cabinetului dorit, sau online pentru radiologie (radiologie@spitjudbraila.ro)
TOȚI PACIENȚII vor completa chestionarul de triaj care va fi găsit în recepție sau după caz în fața cabinetelor.
NU SE VOR ACORDA CONSULTAȚII SAU TRATAMENTE PACIENȚILOR CARE NU AU ASUPRA LOR CHESTIONARUL DE TRIAJ completat și semnat.
Pacienții programați la consultații în cadrul cabinetelor de specialitate sunt rugați să verifice ora programării și să vină, dacă se pot deplasa singuri, fără însoțitor, cu 15 minute înainte și NU MAI DEVREME.
Programările se fac în prealabil NUMAI telefonic sau e-mail pentru radiologie.
Nu se vor efectua consultații pacienților care se prezintă direct în ambulatoriu, fie la cabinetul medical, fie la biroul de informații al acestuia.
Pacienții care se vor adresa ambulatoriului pentru programare telefonică sunt:
– Pacienții care au pe biletul de trimitere de la medicul de familie criteriul de urgență inscripționat;
– Pacienții care necesită prelungirea concediilor medicale;
– Pacienții care necesită eliberarea rețetelor ce asigură continuitatea tratamentului;
– Pacienții care necesită control postoperatoriu (vor prezenta documente de externare).
Vă rugăm să respectați toate aceste măsuri de protecție atât pentru siguranța dumneavoastră cât și pentru a-i proteja pe cei din jur.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s