Mesaj important pentru brăileni, adresat de prefectul Cătălin Boboc!

Catalin Boboc

Prefectul Județului Brăila, dl. Cătălin Boboc, a adresat un mesaj public tuturor brăilenilor astăzi, 16 martie 2020, în mediul virtual, axându-se pe problema situației actuale privind pandemia de Covit – 19 cât și măsurile luate de autorități pe această temă, făcând referire inclusiv la instituirea stării de urgență în întreaga țară.
„Dragi brăileni, astăzi în județul nostru, avem două cazuri confirmate de pacienți infectați cu noul coronavirus care se afla internați la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență, iar starea lor este bună.
În același timp, un număr de 33 de persoane se află în carantină instituționalizată și sunt monitorizate 24 din 24, atât din punct de vedere medical cât și al respectării măsurilor de siguranță. Până la acest moment, nu au fost incidente, contrar zvonurilor alarmiste promovate de persoane iresponsabile, pe rețelele de socializare.
În izolare voluntară la domiciliu se află 113 persoane a căror stare de sănătate este de asemenea bună, fiind supravegheate de medici și autorități.
Ca și până acum, toate aceste date vor fi aduse la cunoștința publicului zilnic și vă rog să aveți încredere că informațiile prezentate de instituțiile statului sunt reale.
Tocmai din acest motiv, fac din nou un apel la dvs. să vă informați doar din surse oficiale și să vă asigur că autoritățile implicate își fac treaba riguros, dovada fiind chiar faptul că până acum situația în județul Brăila este sub control.”
Legat de instituirea stării de urgență, prefectul a precizat că „Principalul scop al acestei măsuri excepționale este acela de a asigura o relaxare a procedurilor de achiziționare a materialelor sanitare, a tratamentului și dispozitivelor medicale necesare, astfel încât instituțiile să nu se mai blocheze în proceduri greoaie.
În același timp, starea de urgență permite autorităților să acționeze prompt și eficient pe o procedură simplificată atunci când va fi nevoie de adoptarea unor măsuri necesare gestionării pandemiei de Covit-19.
Vă asigur în numele Guvernului României că starea de urgență va presupune doar măsurile absolut necesare, astfel încât drepturile și libertățile cetățenilor să fie cât mai puțin afectate pentru că doar împreună, dând dovadă de solidaritate, de spirit civic și responsabilitate vom trece cu bine peste această criză.” 
De asemenea, prefectul Cătălin Boboc a făcut și câteva recomandări cetățenilor județului Brăila: „Evitați locurile aglomerate, activitățile care nu sunt neapărat necesare, păstrați distanța socială și respectați cu strictețe măsurile de igienă. Vă rog să fiți responsabili atunci când sunați la 112. Să o faceți doar atunci când situația o va impune cu adevărat, să tineți cont de faptul că în timp ce dvs. semnalați o problemă minoră, un alt brăilean se poate afla într-o stare critică, având într-adevăr nevoie de ajutor medical.”
În plus, prefectul Cătălin Boboc, în discursul său a îndemnat brăilenii să se adreseze medicului de familie în cazul unor probleme de sănătate minore.
Referitor la persoanele care lansează și distribuie informații false, ce crează panică nejustificată în rândul populației, domnia sa a subliniat faptul că acestea vor fi sancționate ferm de către autorități, fără excepție. Sancționați vor fi și cei care nu respectă recomandările medicilor cu privire la izolarea voluntară la domiciliu sau carantină.
Prefectul Județului Brăila a ținut, de asemenea în mesajul domniei sale adresat brăilenilor, să mulțumească și jurnaliștilor pentru modul obiectiv în care au prezentat evoluția situației, ajutând autoritățile să transmită către populație informații corecte.
De asemenea, prefectul Cătălin Boboc a ținut să mulțumească public voluntarilor, personalului medical și auxiliar cât și angajaților MAI din județul Brăila: „Mulțumesc public personalului medical și auxiliar, angajaților Ministerului Afacerilor Interne și tuturor celor care sunt în serviciul cetățenilor, zi și noapte.
Și nu uitați, noi suntem la muncă pentru voi, iar voi trebuie să stați acasă pentru noi!”
Întreaga înregistrare video a mesajului prefectului Județului Brăila, dl. Cătălin Boboc, o puteți urmări AICI.

One comment

  • Stimate domnule prefect…va rog sa nu acceptati propunerea DSP Galati pentru transformarea orasului Braila in centru zonal de tratare a bolnavilor de c19…este o propunere rusinoasa si jignitoare pentru locuitorii municipiului Braila..de cand Braila a devenit groapa de gunoi a galatiului? Am speranta ca nu veti accepta asa ceva indiferent cine da ordin,sunteti brailean ca si noi …bnu bagati aceasta boala in oras..fiecare judet sa isi trateze bolnavii..este o masura smechereasca a galatenilor…avea totusi o logica daca era invers..galatiul are spital de boli contagioase si implicit mao multi specialisti,au facultate de medicina si pot folosi studentii in ultimul an…avem incredere ca nu va veti asuma o asemenea decizie in numele nostru,care nu ne dorim acest lucru indiferent de argumente…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s