97 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 27.328 lei, aplicate de Polițiștii locali rutieri

Semne de circulatie

În perioada 03 – 10. 03. 2020, Poliţiştii locali rutieri au acționat pe raza Municipiului Brăila, aplicând 97 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 27.328 lei şi 162 puncte penalizare conform O.U.G. nr. 195/2002.
Ca atare, pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate 78 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 15.080 lei şi, de asemenea, au fost aplicate 162 de puncte penalizare, conform O.U.G. nr. 195/2002 R.
Astfel, un brăilean, în vârstă de 45 ani, s-a ales cu o amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare pentru că, în timp ce conducea un autovehicul marca Ford în Piața Traian, dinspre Calea Galați către str. Mihai Eminescu, a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”.
Tot cu amendă s-a ales și un alt brăilean, în vârstă de 34 ani, amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare, deoarece în timp ce conducea un autovehicul marca Opel pe Calea Călărașilor, a oprit pe trecerea pentru pietoni.
Amenda în valoare de 290 lei și 2puncte penalizare a primit din partea polițiștilor locali brăileni și un bărbat, în vârstă de 37 ani, din Brăila, pentru că în timp ce a condus autovehiculul marca Opel pe Bd. Al. I.Cuza, dinspre str. R.S. Campiniu către str. Mihai Eminescu, a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată la intersecția str. R.S. Campiniu c/c Bd. Al.I. Cuza.
Aceeași amendă a mai primit și un alt brăilean, în vârstă de 40 ani, pentru că în timp ce conducea un autovehicul pe str. 1 Decembrie 1918, a oprit în stația mijloacelor de transport public de călători.
O altă persoană din satul Mihai Bravu, com. Victoria, jud. Brăila, a primit o amendă în valoare de 580 lei şi 3 puncte penalizare, pentru că în timp ce se afla pe Aleea Învățătorilor, dinspre str. Școlilor către Aleea Cutezătorilor, în calitate de conducător al unui autovehicul marca Audi, a staționat pe trotuar, în dreptul Liceului Pedagogic „D.P. Perpessicius”.

12 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere privind circulația autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul

Pentru nerespectarea normelor rutiere privind circulația autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul şi pentru nerespectarea normelor referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise, a fost aplicat un număr de 12 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.190 lei și un număr de 24 puncte penalizare.
Un bărbat, în vârstă de 57 ani, din mun. Călărași, jud. Călărași, a fost sancționat cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare, pentru ca a condus o autoutilitara pe Șos. Rm. Sărat, dinspre str. Comuna din Paris către Șoseaua de Centură, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5t”.
O altă persoană, în vârstă de 44 ani, din sat/com. Racu, jud. Harghita, a primit o amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare, deoarece a condus o autoutilitara pe Șos. Rm. Sărat, dinspre str. Comuna din Paris către Șoseaua de Centură, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5t”.
Sancționat, cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare, a fost și un brăilean, în vârstă de 47 ani, din sat Corbeni, com. Racovița pentru că a condus un ansamblu de vehicule, format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă, pe Șos. Rm. Sărat, dinspre Șoseaua de Centură către str. Comuna din Paris, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5t”.

3 sancţiuni contravenţionale pentru deplasarea cu căruța prin municipiu

Pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 R., de către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.262,50 lei.
Astfel, un brăilean, în vârstă de 19 ani, a primit o amendă în valoare de 1.305 lei, deoarece, în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str. Mihai Bravu, dinspre str. Gral Eremia Grigorescu către str. Cloșca, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.
Tot cu o amenda s-a ales și un alt tânăr, în vârstă de 23 ani, din Brăila, deoarece în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str. Deltei, dinspre str. Dorului către str. Ștefan Secăreanu, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s