Restricții de trafic rutier și feroviar din Italia către România și spre Italia

Gara Tren Braila

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a adoptat hotărârea nr. 6 din 4 martie 2020, privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului coronavirus, între acestea fiind și cele care privesc transportul rutier și feroviar spre Italia și din Italia către România.
Conform articolului nr. 2 din această hotărâre, „se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate, regulate speciale și ocazionale în trafic internațional pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia și din Italia spre România, începând cu data de 10.03.2020, ora 12:00, până în data de 31.03.2020, ora 12:00, ora României.
Operatorii de transport rutier care efectuează servicii regulate, regulate speciale și servicii ocazionale care tranzitează Italia au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia către România faptul că vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul României și își vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declarații pe propria răspundere la îmbarcarea în autobuz.”

Măsuri privind transportul feroviar din Italia către România și spre Italia

De asemenea, potrivit prevederilor articolului nr. 3 din aceeași hotărâre, „se aprobă suspendarea sau după caz, interzicerea introducerii de către operatorii feroviari de transport călători de noi trenuri directe spre Italia și dinspre Italia spre România începând cu data de 12 martie 2020, ora 12:00 până la data de 31 martie 2020, ora 12:00 ora României.
Operatorii feroviari au obligația de a afișa la bordul trenurilor și de a distribui materiale tipărite care să aducă la cunoștința călătorilor faptul că cetățenii români care se vor îmbarca venind din Italia către România vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declarații pe proprie răspundere la urcarea în tren.
Operatorii feroviari au obligația de a înștiința cetățenii străini că acestora nu li se va permite trecerea frontierei României dacă vin cu escală din Italia.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s