„Eternul Feminin” – expoziție documentară la Biblioteca Județeană „Panait Istrati”

Eternul Feminin

În perioada 6 – 19 martie 2020, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” din Brăila, în cadrul Secției Împrumut Adulți, este deschisă publicului expoziția documentară „Eternul Feminin”.
Aceasta este realizată cu ocazia aniversării „Zilei Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor” (8 Martie).
Anual, la data de 8 martie este sărbătorită „Ziua Internațională a Drepturilor Femeii”, pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. „Ziua Internațională a Drepturilor Femeii” a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. ONU a sărbătorit pentru prima dată „Ziua Internațională a Drepturilor Femeii” pe 8 martie, în 1975 — „Anul Internațional al Femeii”, când a avut loc și declararea perioadei 1976–1985 ca Deceniul ONU pentru condiția femeii.
„Ziua Femeilor” a fost sărbătorită pentru prima dată la 28 februarie 1909 în New York, în amintirea unei greve a unui sindicat al femeilor, grevă care avusese loc în 1908, în timpul căreia 15.000 de femei au mărșăluit în New York cerând un program de lucru mai scurt, salarii mai bune și dreptul la vot.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s