„Într-o lume zbuciumată de nevoi, modelele de viață au devenit o floare rară!”

MODEL DE VIAȚĂ (5)

„Într-o lume zbuciumată de nevoi, modelele de viață au devenit o floare rară!”, este opinia primarului Municipiului Brăila, dl. Viorel Marian Dragomir.
„Lecțiile de caracter și trăinicie trebuie respectate și transformate în repere ale comunității locale. O astfel de lecție, poate cea mai grea dintre toate încercările pe care ni le pune în față viața, este CĂSNICIA. Pentru puterea dragostei, toleranța și respectul reciproc de care au dat dovadă, Primaria Municipiului Brăila oferă periodic Titlul „MODEL DE VIAȚĂ” cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsnicie.”, susține primarul Brăilei.

MODEL DE VIAȚĂ (6)
Astăzi, 6 martie 2020, la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila a avut loc o festivitate specială, organizată de Primaria Municipiului Brăila, acțiune destinată unui număr de o sută de familii care, anul acesta, aniversează 50 de ani de la căsătorie.
La acest eveniment deosebit, a fost prezent însuși primarul Viorel Marian Dragomir împreună cu cei doi viceprimari, Doinița Ciocan și Alexandru Jantea Crican, cât și președintele Consiliului Județean Brăila, dl. Francisk Iulian Chiriac. Într-o atmosferă de gală, cuplurile brăilene s-au bucurat de un spectacol artistic special și de un gest simbolic, venit din partea municipalității locale.

MODEL DE VIAȚĂ (3)
„Mă bucur foarte mult să ne întâlnim într-o clădire reprezentativă pentru Municipiul Brăila, clădirea Teatrului „Maria Filotti”, reabilitată cu fonduri europene în 2016, o clădire în care desfășurăm foarte multe evenimente culturale, plecând de la spectacole de teatru, festival internațional de teatru dar și foarte multe alte evenimente la care vă invităm cu drag. (…) Ne-am dorit ca între 1 și 8 Martie, să ne întâlnim pentru a celebra familiile care împlinesc peste 50 de ani de căsnicie, așa cum este cazul dumneavoastră.”, a spus primarul Dragomir.
„Apreciez, în mod deosebit, faptul că ați venit pentru a fi astăzi, prezenți alături de noi, pentru a vă înmâna o floare, o diplomă și o sumă simbolică.”, a mai adăugat domnia sa. În plus, legat de suma de bani respectivă, primarul a ținut să mai facă unele precizări: „Deoarece vorbim și de lucruri materiale, vreau să vă spun că plata se va face în perioada 9 – 13 martie 2020, prin virament bancar pentru cei care ați optat pentru această variantă sau prin mandat poștal pentru cei care au ales varianta banilor primiți în mână, deoarece nu au card.”
Pentru că multe dintre cuplurile premiate, de-a lungul anilor, de către Primăria Municipiului Brăila au cheltuit banii primiți cadou, cu care au fost răsplătiți pentru longevitatea căsniciilor lor, mai ales pe medicamente, dl. Marian Dragomir a ținut să facă o observație, ce a stârnit multe zâmbete din partea celor prezenți: „Încă o dată, trebuie să am o înțelegere cu dumneavoastră. Aceeași pe care am avut-o cu toate cuplurile: suma de bani nu este pentru medicamente! Nu este nici pentru nepoți! Este doar pentru dvs. Dar, puteți să invitați copiii și nepoții în oraș, la restaurantul în care ați cucerit partenera de viață, acolo unde ați mers în mod tradițional sau, dacă nu este aceeași locație, la un restaurant din Brăila pentru a sărbători acest frumos eveniment.”
Primarul Brăilei, de asemenea, profitând de această ocazie, a mai ținut să mulțumească persoanelor vârstnice, prezente la ceremonie, pentru contribuția lor la construcția orașului: „Mi-aș dori foarte mult să vă transmit, din partea Primariei Municipiului Brăila, mulțumirile noastre pentru faptul că ați contribuit la construcția acestui oraș. Vă felicit pentru acest lucru!”

MODEL DE VIAȚĂ (1)

„Doar împreună cu dumneavoastră, respectându-vă și apreciindu-vă, putem merge mai departe!”

Președintele Consiliului Județean Brăila, dl. Francisk Iulian Chiriac, prezent și domnia sa la acest moment festiv deosebit, a susținut, de asemenea, o scurtă alocuțiune în care a ținut să adreseze, la rândul său, o urare celor prezenți: „La mulți ani, doamnelor, domnilor! A venit primăvara și sperăm că inimile noastre se vor umple de bucurie. Nu aș vrea să repet ce a spus domnul primar despre aceleași gânduri, pentru că lucrăm foarte mult în echipă. Sa știți că, de fiecare dată, ne gândim la proiecte comune astfel încât această comunitate a noastră, a brăilenilor și județul Brăila să înflorească. Și cred că și dumneavoastră, pentru că aveți puțin mai mult timp liber față de cei care muncesc sau de copii, plimbându-vă prin oraș, vedeți cu ochiul liber că orașul începe să arate altfel.
Sunteți bunicii noștri, oamenii care au contribuit nu numai la construcția acestui oraș, dar și la șlefuirea unor caractere, e vorba de copiii dvs., de nepoții dvs. Eu vreau să vă mulțumesc pentru acest lucru, pentru că și eu, la rândul meu, și părinții mei, dar și bunicii mei au adus un aport important la creșterea și educarea mea pe lângă școlile pe care le-am absolvit.
Nu vreau să vă urez decât sănătate, să vă bucurați alături de familie, de copii, să le dați în continuare gândurile dvs, bune, povețele și sfaturile cele mai bune, pentru că doar împreună cu dumneavoastră, respectându-vă și apreciindu-vă, putem merge mai departe.”

„Suntem foarte bucuroși și mulțumim că s-a gândit și la noi.”

„Suntem foarte multumiți de cadou. Mulțumim domnului primar pentru acest gest. Suntem foarte bucuroși și mulțumim că s-a gândit și la noi. Foarte frumos ce a făcut. Parcă ne-am simțit altfel, după 50 de ani de căsnicie și cu bune și rele.”, a declarat pentru Știribrăilene unul dintre cuplurile premiate astăzi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s