Dan Păun, liderul PPU Brăila: „Brăila are nevoie de un Cod al orașului”

dan paun

 

Consilierul municipal Dan Păun, liderul formațiunii locale a Partidului Puterii Umaniste, este de părere ca Brăila are nevoie de un Cod al orașului, chiar dacă acum municipiul arată mai bine decât în urmă cu patru ani.
„Părerea mea este că arată mai bine și este mai bine gestionat decât în urmă cu patru ani.”, a declarat domnia sa în cadrul întâlnirii de miercuri, 4.03.2020, cu mass-media, dar una dintre marile sale nemulțumiri este faptul că nu există, în continuare, un Cod al orașului.
Dl. Dan Păun susține că, în calitate de consilier municipal, a reușit totuși să obțină o mărire a impozitelor pentru clădirile neîntreținute din oraș, clădiri lăsate în ruină de către proprietari. „Ce am reușit să fac, cu greu, a fost să îl conving pe primar (n.r. dl. Marian Dragomir) să promoveze hotărârea aceea de mărire a impozitelor pentru clădirile neîntreținute. Nu sunt mulțumit că s-a rezumat numai la zona istorică a orașului, și nu a extins în tot orașul însă, în continuare, o să promovez un Cod al orașului.”
Pentru a se face mai bine înțeles, legat de acest cod, dl. Dan Păun a dat câteva amănunte pe marginea acestui subiect: „Nu poți să faci un regulament ca la armată, dar putem să stabilim, spre exemplu, un nivel de zgomot peste care să nu se treacă, un nivel de trafic peste care să nu se treacă, o calitate a materialelor folosite în construcții și în reparații în oraș.” În plus, liderul PPU Brăila a venit cu exemplul capacelor de canalizare despre care susține că sunt de calitate scăzută, domnia sa nefiind, totodată de acord cu principiul „prețul cel mai mic”, atunci când vine vorba de achiziții: ”Un exemplu ar fi capacele de canalizare. Sunt de foarte proastă calitate. Prețul cel mai mic este un principiu prost, pentru că prețul cel mai mic are și calitatea cea mai mică. Aș stabili un standard sub care să nu se treacă.”

”Drumurile în județ arată mai bine…”

Referitor la imaginea județului Brăila, consilierul municipal Dan Păun a făcut trimitere la drumurile județene despre care consideră că „arată, din punctul meu de vedere, mai bine. (…) Mai este mult de lucru la semnalizare și la panourile indicatoare. Dar, în continuare, sperăm să avem drumul acela Expres de la Brăila către autostrada, sau către Buzău, și atunci o să fie altceva.
Oricum drumurile arată mai bine, deci Consiliul Județean s-a mișcat bine în direcția aceasta.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s