„Pentru noi este mai important omul…”

PPU

„Pentru noi este mai important omul, nicidecum grupul!” este opinia președintelui organizației județene brăilene a Partidului Puterii Umaniste, consilierul municipal Dan Păun.

Președintele organizației județene brăilene a Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), consilierul municipal Dan Păun, unul dintre politicienii marcanți ai urbei brăilene, a susținut astăzi, 4 martie 2020, prima conferință de presă, întâlnirea cu jurnaliștii clarificând o serie de aspecte vis-a-vis de formațiunea politică, recent înființată pe plan local. Au mai fost prezenți, din partea PPU, dl. Mihai Dragomir, președintele organizației municipale și dna. Fănica Manta, președinta organizației de femei.
„Sunt onorat să începem organizarea partidului la nivel de fililală atât municipală cât și județeană. Este evident că ținta noastră este participarea la aceste alegeri care sunt extrem de importante pentru democrația din țara aceasta, și țelul este acela de a ajunge să avem un cuvânt de spus în ceea ce înseamnă administrația locală, administrația centrală.”, a declarat liderul politic brăilean.
Tot domnia sa a subliniat faptul că, împreună cu colegii de partid, intenționează să facă tot ce stă în putință ca să ofere brăilenilor șansa să vină alături de un partid care pune în prim-plan omul. „Pentru noi este mai important omul, nicidecum grupul. Ce vom face în mod deosebit, promovând acest lucru, este faptul că am constatat că partidele clasice și-au demonstrat limita superioară a competenței lor. Nu mai pot trage societatea noastră în sus, nu mai pot ajunge unde trebuie. Acesta este și motivul pentru care doctrina umanistă pune în centru omul.”
Pentru că este vorba despre o organizație politică, recent înființată la Brăila, cu număr de membri redus, dl. Dan Păun a precizat că există deja contacte în peste zece localități din județ. „Am avut de ales între mai multe lucruri, dar am preferat să pornesc o formațiune de la zero pentru că e multă muncă dar o poți creiona și o poți așeza exact așa cum îți dorești. Si eu îmi doresc să facem o altfel de politică decât politica pe care o fac partidele în ziua de astăzi.”

„Partidele de stânga iau măsuri de dreapta, partidele de dreapta iau măsuri de stânga”

Pentru că, cu ceva timp în urmă, Dan Păun a făcut parte din ALDE, întrebat de ce a ales Partidul Puterii Umaniste după ce a renunțat la ALDE, acesta a răspuns: „După cum am spus, m-am uitat un pic pe tot eșichierul politic, mă uit demult, de fapt, am primit oferte din partea altor formațiuni politice însă, așa cum am afirmat și mai devreme, din punctul meu de vedere, partidele clasice și-au atins nivelul la care puteau să acționeze, să conducă societatea în bine. Vedeți că partidele de stânga iau măsuri de dreapta , partidele de dreapta iau măsuri de stânga. Ei, practic, și-au abandonat politica, și-au abandonat doctrina în baza căreia s-au înființat și în baza căreia au funcționat, până acum câțiva ani de zile. Nu aș vrea să discutăm prea mult despre ALDE, pentru că ALDE este o etapă trecută în ceea ce a însemnat trecutul meu politic.”
Deoarece, în curând, vor avea loc alegeri locale, chestionat despre eventualii candidați din partea noii formațiuni politice brăilene, dl. Dan Păun a precizat: „Noi vom avea candidați în toate localitățile (…) Vom avea liste complete în toate localitățile și, dacă spun asta, știu exact ce spun. Nici nu mă îndoiesc, cu certitudine!”
În ceea ce privește candidatura la Primăria Brăila sau la Consiliul Județean Brăila, dl. Dan Păun este de părere că „este mult prea devreme să se poată da un răspuns concret. Încă nu s-a discutat de liste comune, de fuziuni, de alianțe. Nu s-a discutat nimic, deocamdată. Ușa noastră este deschisă și așteptăm în continuare personalități, oameni de valoare care nu au mai făcut politică, de preferat, sau care au făcut politică și nu sunt mulțumiți de ceea ce s-a întâmplat și, către finalul perioadei de stabilire a listelor, o să vedem cine poate să aducă cea mai multă valoare organizației.”
Legat de subiectul susținerii unui eventual candidat din afara partidului, dl. Dan Păun a declarat că nu poate fi vorba de un candidat din afară: „Nu poți, ca partid, să nu ai candidatul tău, să susții un candidat din exterior, cazul candidatului la președinție. Nu că aș avea ceva cu candidatul care a fost susținut de ALDE și de ProRomânia. Dar, ca partid politic nu se poate să n-ai o bază materială, o bază umană.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s