Poliția Locală Brăila veghează la păstrarea ordinii și liniștii publice în municipiu

sticle bere

Polițiștii locali brăileni, în perioada 18 – 25 februarie 2020, au constatat şi aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.700 lei, conform Legii nr. 61/1991 R.
Astfel, pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora, a fost depistat şi sancţionat contravenţional un brăilean, în vârstă de 24 ani, cu o amendă în valoare de 300 lei, acesta fiind depistat pe str. Măcin, în timp ce își satisfăcea necesitățile fiziologice, provocând indignarea cetățenilor din zonă.
Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional 9 persoane cu amenzi în valoare de 800 lei.
Pentru atragerea de persoane, sub orice formă, săvârșită în localuri, parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale, a fost depistată și sancționată contravențional o tânără din Brăila, în vârstă de 19 ani, cu amendă în valoare de 500 lei, aceasta fiind surprinsă pe Șos. de Centură, atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale.
Pentru tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă, au fost depistate și sancționate contravențional 2 persoane cu amenzi în valoare de 600 lei. Astfel, un brăilean, în vârstă de 33 ani, s-a ales cu o amendă în valoare de 300 lei, pentru tulburarea liniștii locuitorilor prin muzică dată la intensitate mare în locuința sa.
Tot cu amendă s-a ales și un alt brăilean, în vârstă de 53 ani, acesta fiind sancționat cu amendă în valoare de 300 lei, pentru tulburarea liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu o bormașină în locuința sa.
Pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces în instituţiile publice, a fost depistată şi sancţionată contravenţional o persoană, în vârstă de 43 ani, din Brăila, cu amendă în valoare de 500 lei, aceasta fiind depistată pătrunzând în incinta unui fost Punct Termic.
Pentru refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost depistate și sancționate contravențional 5 persoane cu amenzi în valoare de 2.500 lei.
De asemenea, în urma acțiunilor desfășurate pe linia depistării persoanelor care apelează la mila publicului şi a celor care vagabondează pe raza municipiului Brăila, au fost depistate 9 persoane. Dintre acestea, au fost sancţionate contravenţional 6 persoane cu amenzi în valoare de 500 lei. Celelalte persoane au fost îndepărtate din zonă, fiind în evidența Poliției Locale Brăila.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s