La Brăila nu există motive de panică, lucrurile fiind sub controlul autorităților locale

Sedinta dl. Cătălin Boboc

„Chiar dacă și în județul Brăila avem câteva persoane izolate voluntar la domiciliu pentru monitorizarea medicală, nu există niciun motiv real de panică”, informa pe pagina oficială a Instituției Prefectului Județului Brăila din mediul virtual, la sfârșitul acestei săptămâni, dl. Cătălin Boboc, prefectul Județului Brăila.
Tot domnia sa a mai precizat că, până la momentul respectiv (n.r. 28 februarie 2020), la Brăila, nu exista nicio persoană în carantină, iar cei izolați la domiciliu, erau în stare bună: „Este normal ca apariția cazurilor de coronavirus în Europa și confirmarea a 3 cazuri în Gorj, Maramureș și Timiș să creeze o stare de îngrijorare, dar vă asigurăm că situația este tratată cât se poate de serios și nu există niciun motiv real de alarmare. Firește, asta nu înseamnă că nu trebuie să fim mai prudenți, mai bine informați și să ținem cont, doar de recomandările oficiale, din surse credibile.
În ceea ce privește măsurile care se impun în astfel de situații, vă asigurăm că fiecare autoritate, instituție în parte comunică în permanență pentru a ține situația sub control și a elimina, pe cât posibil, orice risc legat de coronavirus.”

„Cei care nu respectă recomandările privind izolarea voluntară la domiciliu, sau îl părăsesc mai devreme de 14 zile, riscă amenzi de până la 20.000 lei”

Prefectul Cătălin Boboc a mai precizat și faptul că: „Printre aceste măsuri se numără și înștiințarea unităților administrativ teritoriale despre persoanele care solicită sprijin în vederea asigurării alimentației necesare și a altor necesități de trai, pe perioada izolării la domiciliu.
De asemenea, s-a dispus și informarea persoanelor autoizolate cu privire la încălcarea legislației în vigoare. Altfel spus, cei care nu respectă recomandările privind izolarea voluntară la domiciliu sau îl părăsesc mai devreme de 14 zile riscă amenzi de până la 20.000 lei, iar dacă aceasta are ca urmare răspândirea unei asemenea boli, devine infracțiune și se pedepsește conform Art. 352 din Codul Penal.”

Sursă foto: Instituția Prefectului Județului Brăila

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s