Până în acest moment, pe teritoriul României, nu se poate vorbi de o epidemie!

recomandari generale

Grupul de Comunicare Strategică, constituit la nivel național, informează cetățenii, că până la acest moment, pe teritoriul României, a fost confirmat numai un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus) și, ca urmare, nu se poate vorbi de o epidemie la nivelul întregii țări.
Buletinul informativ integral, emis în data de 27 februarie 2020 de către Grupul de Comunicare Strategică, a fost făcut public, în mediul virtual, de către Departamentul pentru Situații de Urgență.
Potrivit sursei citate, până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus), astfel că nu se poate vorbi de o epidemie.
„Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat la București, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, este în stare bună și nu prezintă simptome specifice.
Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital și se află în monitorizare, clinic și biologic.
De asemenea, a fost extinsă ancheta epidemiologică pentru a identifica și testa persoanele cu care cetățeanul român purtător al virusului a intrat în contact.”, mai precizează aceeași sursă.

„99 de persoane se află în carantină, iar 5667 persoane sunt monitorizate la domiciliu”

Tot Grupul de Comunicare Strategică mai informează cetățenii și de faptul că: „În prezent, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” sunt în lucru un număr de 17 probe biologice. În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.
În acest moment, un număr de 99 de persoane se află în carantină, iar 5667 persoane sunt monitorizate la domiciliu.
În ultimele 24 de ore au fost efectuate 163 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 59) cu privire la Coronavirus.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s