„Salonul Național de Plastică Mică” va fi vernisat, sâmbătă, la Brăila

Salonul Național de Plastică Mică

Sâmbătă, 29 februarie 2020, va avea loc vernisajul celei de a XXI-a ediții a „Salonului Național de Plastică Mică” – Brăila. Acesta va avea loc la ora 12.30, la Galeria de Artă din Municipiul Brăila.
Potrivit precizărilor coordonatorului de proiect, scenograful Gheorghe Mosorescu, Președintele Filialei Brăila a U.A.P.R, la acest salon de plastică mică vor participa aproximativ 400 de artiști din țară. Vor fi pictori, graficieni, sculptori, designeri, fotografi, scenografi, ceramiști, tapiseri, artiști multimedia. Aceștia sunt, în acceași măsură, doctori în artă plastică, profesori universitari în București, Iași, Timișoara, Culj-Napoca sau Oradea dar și artiști foarte tineri, unii masteranzi recomandați de profesorii lor, cu toții fiind însă artiști plastici profesioniști, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România.
„Așa cum a fost conceput în urmă cu 21 de ani, Salonul, netransformat în concurs, rămâne oglindă deschisă a artei plastice contemporane. Prezența pe simeze a multora dintre artiștii plastici consacrați s-a dovedit a fi definitorie pentru cei ce aspiră la consacrare.”, a mai adăugat Gheorghe Mosorescu, Președintele Filialei Brăila a U.A.P.R.

Afiș: Mosorescu Bogdan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s