370 de defibrilatoare pentru situații de urgență implementate în spații publice în țară

Punct de prim ajutor. Fii salvator!

Departamentul pentru Situații de Urgență, cu sprijinul LIDL România și al Fundației pentru SMURD a lansat programul național “Punct de prim ajutor. Fii salvator!”
Acest proiect a fost demarat pentru educarea populației în acordarea primului ajutor în situații de urgență și dotarea unor spații publice, intens tranzitate, cu un tip de echipament extrem de performant care, prin tehnica avansată folosită, devine un punct de prim ajutor, menit să salveze populația în situații de urgență, până la sosirea echipajelor medicale SMURD sau a Serviciilor de Ambulanță.
Acest punct de prim ajutor are încorporat un defibrilator automatic, pulsoximetru pentru măsurarea pulsului și a saturației de oxigen din sânge, un aparat de electrocardiogramă și o sursă de oxigen. Aparatul, odată ce a fost mutat din locul unde este în mod normal amplasat, apelează automat numărul de urgență 112 pentru a semnala folosirea lui și pentru a pune în legătură persoana care acordă îngrijiri la fața locului cu un medic care o poate ghida. Acest tip de echipament, care poate acorda primul ajutor pacienților cu diferite afecțiuni poate fi utilizat cu minimă pregătire sau pe baza indicațiilor date de aparat sau dispecerat.
„Prezenţa acestui echipament avansat în locuri aflate la îndemâna populaţiei şi folosit de către oamenii obișnuiţi este foarte importantă, având în vedere că odată cu fiecare minut pierdut șansele de supraviețuire scad cu 10% în cazul neacordării primului ajutor în situaţii de stop cardio-respirator. Apreciem implicarea companiilor private în astfel de demersuri și lunga colaborare cu Lidl România și invităm și alte companii să se alăture demersului nostru de a găsi soluții pentru a salva vieți,” a declarat, potrivit site-ului LIDL, dr. Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursă foto: Lidl România

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s