Peste o sută de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii locali celor care nu respectă normele rutiere!

semne circulatie

Pe lângă activităţile preventive, poliţiştii locali din Brăila au aplicat, în ultimele zile, 115 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 27.085 lei şi au aplicat, totodată, un număr de 182 puncte penalizare conform O.U.G. nr. 195/2002.
Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, polițiștii locali brăileni au aplicat 89 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 17.980 lei şi au aplicat și 182 de puncte penalizare, conform O.U.G. nr. 195/2002 R.
Astfel, un brăilean în vârstă de 32 ani, a primit o amendă de 290 lei şi 2 puncte penalizare pentru că a condus un autovehicul pe Bd. Dorobanților, dinspre str. Mioriței către Calea Călărașilor și a oprit chiar în zona unui indicator pe care scria “oprirea interzisă”.
Un alt brăilean, în vârstă de 46 ani, s-a ales și el cu o amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare pentru că a condus autovehiculul, marca Opel, în Piața Traian, dinspre Calea Galați către str. Mihai Eminescu și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”. Tot pentru același motiv, a fost sancționat și un tânăr din com. Vădeni, acesta primind o amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare. O altă persoană, în vârstă de 47 ani, din com. Bărăganul, jud. Brăila, a primit o amendă de 580 lei şi 3 puncte penalizare pentru că a condus autovehiculul marca Skoda pe Calea Călărașilor, dinspre str. Radu Negru către str. Milcov și a staționat voluntar pe marcajul pietonal situat în zona Complexului „Pistruiatu”.

Amenzi și puncte penalizare pentru conducatorii de autovehicule si pietoni

Pentru nerespectarea normelor rutiere privind circulația autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul şi pentru nerespectarea normelor referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise, polițiștii locali brăileni au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.930 lei și 34 de puncte penalizare.
Astfel, un conducător auto, în vârstă de 44 ani, din com. Roșiori, jud. Ialomița, a fost amendat cu 290 lei şi 2 puncte penalizare deoarece a condus un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă pe Șos. Rm. Sărat, dinspre Șoseaua de Centură către str. Comuna din Paris, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.
Tot cu o amendă, s-a ales și o altă persoană, în vârstă de 45 ani, din sat. Izvoru Dulce, com. Beceni, jud. Buzău. Aceasta a primit de la polițiștii locali brăileni o amendă de 290 lei şi 2 puncte penalizare pentru că a condus un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară marca MAN și o semiremorcă pe Șos. Rm. Sărat, dinspre str. Comuna din Paris către Șoseaua de Centură, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.
De asemenea, polițiștii locali rutieri au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.915 lei pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 R de către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală.
Astfel, o persoană, în vârstă de 43 ani, din orașul Măcin, s-a ales cu o amendă în valoare de 1.305 lei, la data de 12.02.2020, deoarece s-a deplasat cu un vehicul cu tracţiune animală pe Șos. Rm. Sărat, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului. Din acelasi motiv, un brăilean, în vârstă de 40 ani, a primit o amendă de 1.305 lei, la data de 14.02.2020, iar un alt brăilean, în vârstă de 42 ani, a primit o amendă în valoare de 1.305 lei, la data de 15.02.2020.
Pentru nerespectarea normelor rutiere de către pietoni, a fost depistat și sancționat contravențional un chiscănean, în vârstă de 49 ani care, în calitate de pieton, a traversat drumul public, prin alt loc decât cel permis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s