Proiect intercultural „De la robie la libertate”, desfășurat cu susținerea ISJ Brăila

Școala Gimnazială „Anton Pann”

Școala Gimnazială „Anton Pann” din Municipiul Brăila în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila implementează, în perioada februarie-iunie 2020, proiectul intercultural „De la robie la libertate”, informează Inspectorul Școlar pentru Minorități din cadrul ISJ Brăila, Anton Gina, în mediul virtual.
Astfel, în zilele de 19 și 20 februarie 2020, peste 50 de profesori diriginți ai claselor a VIII-a și a IX-a au participat la un Simpozion/Work-shop desfășurat sub titlul „Împreună eliminăm prejudecățile”.
Conform aceleeași surse din cadrul ISJ Brăila, activitatea a avut ca obiectiv creșterea gradului de cunoaștere a istoriei romilor în vederea diminuării prejudecăților și stereotipurilor față de romi: „Fiecare profesor diriginte va realiza în următoarea perioadă o lecție de dirigenție la clasă sau o activitate extracurriculară, utilizând filmul, „Sclavia romilor. Lungul drum către libertate”. Intenționăm să elaborăm și să publicăm un ghid de bune practici pe baza materialelor realizate de profesorii diriginți în urma desfășurării activităților cu elevii.”
Inspectorul Școlar pentru Minorități, Anton Gina, a mai precizat că sâmbătă, 22 februarie 2020, se va desfășura concursul intercultural de istoria romilor „De la robie la libertate”, concurs la care vor participa 11 echipe constituite din elevi romi și neromi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s