Amenzi pentru proprietarii autovehiculelor expuse la vânzare pe domeniul public sau parcate în locuri nepermise de lege!

Masini

Autovehiculele lăsate la voia întâmplării pe domeniul public, riscă să fie ridicate și valorificate de către autorități, conform legii, dacă nu sunt luate de acolo de către proprietari, în special după ce polițiștii locali brăileni le-au trimis somații în acest sens.
Poliția Locală Brăila ne-a informat că la nivelul Municipiului Brăila, în perioada 11-18.02.2020, conform Legii nr. 421/2002 sunt în termenul somaţiei legale un număr de 27 vehicule. Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr. 421/2002, respectiv se vor valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.
De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr. 721/2019, privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din Municipiului Brăila, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 1.100 lei.

Amenzi pentru cei care nu respectă prevederile H.C.L.M. Brăila nr. 248/2008 și H.C.L.M. Brăila nr.103/2008

Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr. 248/2008, privind interzicerea expunerii spre vânzare a autovehiculelor – înmatriculate sau neînmatriculate – pe terenul domeniului public și privat al Municipiului Brăila, cu excepția celor aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal Brăila, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 1.000 lei.
Astfel, un brăilean, în vârstă de 61 ani, a fost sancționat cu o amendă în valoare de 500 lei, fiindcă pe Șos. Rm. Sărat, în dreptul „TUG Center”, în calitate de proprietar, a expus spre vânzare autovehiculul marca Volkswagen pe un teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.
Un alt brăilean, în vârstă de 41 ani, a fost sancționat cu amendă în valoare de 500 lei deoarece pe Calea Galați, pe aleea de acces a Bl. Turn și Bl. 14, în calitate de proprietar, a expus spre vânzare un autovehicul marca Daewoo, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.
Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr. 103/2008, privind staționarea voluntară a autovehiculelor cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 t pe drumurile publice, precum și pe terenurile aparținând domeniului public și domeniului privat al Municipiului Brăila, a fost aplicată o sancţiune contravenţională unei persoane, în vârstă de 31ani, din sat/com. Râmnicelu, jud. Brăila, aceasta primind o amendă în valoare de 1.000 lei deoarece pe Aleea Mecanizatorilor, în dreptul ”Solo Textil” a staționat voluntar cu ansamblul de vehicule format din cap tractor marca IVECO și semiremorca, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

Sanctiuni contraventionale pentru circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, în staţiile mijloacelor de transport în comun sau pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap

Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003, privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 800 lei.
Astfel, o persoana, în vârstă de 64 ani, din orașul Făurei, a fost sancționată cu o amendă în valoare de 300 lei, pentru ca în calitate de conducător auto a circulat cu un autovehicul pe Calea Călărașilor, din direcția str. Tineretului către str. Mihai Bravu și a oprit voluntar în stația mijloacelor de transport în comun ”Spitalul 1”.
De asemenea, un brăilean, în vârstă de 31 ani, a primit o amendă în valoare de 300 lei, deoarece în calitate de conducător auto în timp ce circula pe Calea Călărașilor, a oprit în stația mijloacelor de transport în comun ”Spitalul 1”.
Tot cu amendă s-a ales și un tânăr, în vârstă de 27 ani, din Brăila. Acesta a fost sancționat de polițiștii locali cu o amendă în valoare de 100 lei, deoarece pe Calea Călărașilor nr. 51, în dreptul blocului 104, lângă ”Banca Românească”, în calitate de conducător auto a staționat pe trotuar cu autovehiculul marca BMW, împiedicând circulația pietonilor. Cu o amendă de 100 de lei a fost sancționat și un alt brăilean, în vârstă de 34 ani, pentru că, la rândul său, în calitate de conducător auto a staționat pe trotuar cu autovehiculul marca Renault, împiedicând circulația pietonilor.
Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003, privind staționarea autovehiculelor de orice fel pe zonele verzi ale Municipiului Brăila, au fost aplicate de către polițiștii locali brăileni 2 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 1.000 lei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s