Festival de Teatru Contemporan pentru Adolescenți

Fetival de Teatru Contemporan pentru Adolescenți

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați, cu sprijinul Primăriei Municipiului Galați, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Galați și Facultatea de Arte a Universității „Dunărea de Jos”, organizează, în perioada 11-12 mai 2020, „Festivalul de Teatru Contemporan pentru Adolescenți” (FTCA) – Ediția I.
FTCA este un concurs de exprimare prin artele spectacolului deschis tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani.
Festivalul-concurs are două secțiuni: individual și grup.
Concurenții trebuie să construiască un performance original cu durata de minimum 10 minute și maximum 45 de minute pe o temă la alegere și folosindu-se de oricare dintre mijloacele de exprimare artistică.
Tinerii care doresc să se înscrie la FTCA trebuie să trimită o scrisoare de intenție (download de pe http://bit.ly/2vTs6qb) sau un pitch video de maximum două minute în care să explice tema aleasă și structura propriului performance.
Scrisorile de intenție sau pitch-urile video trebuie să fie trimise până la data de 15 martie 2020.
Candidații care vor trece de etapa preselecției vor fi invitați la un interviu pe data de 25 martie 2020. Selecția finală va fi anunțată pe data de 27 martie 2020.
Ulterior, concurenții selectați vor beneficia de sprijin și îndrumare din partea studenților Facultății de Arte a Universității „Dunărea de Jos” în toate etapele de construire a performance-ului: scriere dramatică, lectură, repetiții în decor marcat, alegerea decorului și a costumelor (acolo unde acestea sunt necesare), repetiții de mișcare, repetiții generale.
Mai multe despre festival AICI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s