„De cele mai multe ori, educația devine o prioritate doar în campanie electorală!”

86362803_2728246263896005_225609113025904640_n

„De cele mai multe ori, educația devine o prioritate doar în campanie electorală!” este una dintre concluziile Consiliului Județean al Elevilor Brăila după ce, cu o săptămână în urmă, a lansat tuturor parlamentarilor brăileni provocarea de a face naveta pentru o zi, pentru a avea astfel o perspectivă realistă asupra problemelor cu care se confruntă elevii brăileni. Au răspuns provocării numai 3 din cei 7 parlamentari brăileni, aceștia întâlnindu-se cu elevii în orașul Ianca din Județul Brăila, oraș situat la 45 de kilometri de Municipiul Brăila.
În centrul discuțiilor a stat impactul pe care OUG 51/2019 îl are asupra decontului navetei elevilor și despre posibilitatea respingerii, pe cale parlamentară, a acestei Ordonanțe.
„În ciuda faptului că invitația noastră a fost lansată cu o săptămână înainte, la întâlnire au participat doar 3 parlamentari. Din 7. Considerăm că orice oficial ales de către cetățeni ar trebui să răspundă prompt oricărei inițiative de consultare a acestora, mai ales atunci când un drept (precum dreptul la educație) este pus în pericol de un act normativ aflat în Parlamentul României. Din păcate, constatăm cu dezamăgire faptul că, de cele mai multe ori, educația devine o prioritate doar în campanie electorală. Dintre cei invitați, la întâlnire au participat: Vasile Varga (PNL), Emilia Meiroșu (PSD) și Mircea Florin (PSD).”, au postat pe pagina de media reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Brăila.

Sursă foto: Facebook

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s