Problema grupurilor sanitare, din unitățile de învățământ brăilene, se apropie de finalizare

Viorel Botea

Județul Brăila încă mai deține, la ora actuală, grupuri sanitare exterioare dotate, sau nu, cu utilitățile necesare.
Ins. Șc. Gen. Viorel Botea, din cadrul ISJ Brăila, ne-a informat că lista unităților de învățământ brăilene care dețin grupuri sanitare exterioare, dotate cu utilitățile necesare, este următoarea: Școala Gimnazială „Nikos Kazantzakis”, Școala Gimnazială „Nedelcu Chercea”, Școala Gimnazială „Chiscani”, Școala Gimnazială „Vișani”, Școala Gimnazială „Frecăței”, Școala Primară „Făurei-Sat”, Școala Primară „Horia”, Școala Gimnazială „Baldovinești”, Școala Gimnazială „Șuțești” și Școala Gimnazială „Ibrianu”. Despre aceste școli, inspectorul școlar general ne-a precizat că: „Toate aceste școli au apă curentă și fosă septică. Sunt, cât de cât, pe un anumit standard.”
În același timp, tot în județul Brăila mai erau înregistrate la data de 3 februarie 2020, șase unități de învățământ care dețin grupuri sanitare exterioare, dar fără a beneficia încă de utilitățile necesare. Acestea sunt următoarele: Școala Gimnazială „Ciocile” – corp 2 (în stadiu de proiectare), Școala Primară „Chichinețu”, Școala Gimnazială „Drogu” (în stadiu de proiectare), Școala Gimnazială „Victoria”, Școala Primară „Coltea” și Grădinița cu Program Normal „Coltea”.
„Proiectele sunt în derulare. Vrem să închidem subiectul grupurilor sanitare de nivel normal (…) iar primarii de acolo ne dau tot sprijinul în realizarea acestor obiective pentru că, de fapt, sunt obiective comune.”, a mai adăugat insp. șc. gen. Viorel Botea.
Domnia sa a mai precizat că, în această perioadă, efectuează controale inopinate în județ pentru a vedea, la fața locului, care este situația reală în unitățile de învățământ brăilene dar, și pentru a asculta opiniile și problemele cadrelor didactice din unitățile de învățământ vizate: „Am plecat într-un control neanunțat la Tichilești, la Gropeni, la Stăncuța. Acolo am discutat cu primarii, cu directorii școlilor, cu colegii, toate problemele care sunt. Am văzut, la fața locului, tot ceea ce au făcut acești primari împreună cu comunitatea și îi felicit, în acest moment, pentru tot ceea ce au făcut, pentru că au tot ceea ce trebuie în școli.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s