A fost simplificat modul de recunoaștere a diplomelor de studii superioare, obținute în străinătate

absolvent, studii

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a emis în data de 7 februarie 2020, ordinul datorită căruia au fost eliminate taxele de recunoaștere/echivalare a studiilor preuniversitare și universitare pentru cetățenii Spațiului Economic European și ai Confederației Elvețiene.
Accesul pe piața muncii se va face fără alte costuri pentru această categorie. Taxa pentru recunoașterea/echivalarea studiilor preuniversitare și universitare se va păstra numai pentru cetățenii din afara Spațiului Economic European/Confederației Elvețiene.
„An de an, în calitate de profesor, am dat recomandări elevilor mei pentru a studia la universități din străinătate. Mulți dintre ei au ales să revină în țară. Ca ministru al Educației și Cercetării am decis să respect efortul depus și să îi încurajez pe românii care au studiat în spațiul european să se angajeze și să își continue studiile în România, prin simplificarea modului de recunoaștere a diplomelor de studii. Ceea ce au învățat merită recunoscut și apreciat. Ne bazăm și pe ei să contribuie la construirea unei Românii normale, a unei Românii Educate.”, a declarat ministrul Monica Anisie.
Menționăm că acest ordin de ministru a intrat în vigoare la data semnării lui.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s