Antoneta Ioniță: „România rămâne pe locuri fruntașe în UE în ceea ce privește incidența cancerului”

 

Ziua Mondială de luptă împotriva Cancerului

Deputatul liberal Antoneta Ioniță, membru în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, cu prilejul aniversării în data de 4 februarie a „Zilei Mondiale de luptă împotriva Cancerului”, a adresat un mesaj în mediul virtual.
„Pe 4 februarie, de Ziua Mondială de luptă împotriva Cancerului”, susține domnia sa, „încercăm cu toții, medici și pacienți, să înțelegem cât de importantă este conștientizarea și prevenția, detectarea bolii din faze incipiente, astfel încât să crească șansele pacienților pentru supraviețuire și o viață normală.
România rămâne pe locuri fruntașe în Uniunea Europeană în ceea ce privește incidența cancerului, anual sunt depistate, în medie, aproximativ 80.000 de noi noi cazuri, iar peste 50.000 de oameni pierd lupta cu boala.”
De asemenea, deputatul liberal Antoneta Ioniță este de părere că: „un trai sănătos, fără excese, fără fumat, cu mișcare și cu un psihic armonios sunt tot atâtea elemente care scad riscul de îmbolnăvire. Dar, în același timp, statul are obligația să dezvolte programe de screening, pentru că depistarea precoce a cancerului poate însemna vieți salvate.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s