Primarul Marian Dragomir: „Noi nu trebuie să ajungem să ne apărăm în orașul nostru!”

mana, pumn

Creșterea numărului agresiunilor stradale violente înregistrat în ultima perioadă de timp, determină măsuri puternice din partea instituțiilor statului, măsuri menite să ducă la diminuarea și apoi eliminarea infracționalității pe plan local.
Despre acest lucru este convins primarul Municipiului Brăila, dl. Viorel Marian Dragomir, în special după incidentul petrecut în fața Colegiului Național „Gh. M. Murgoci”, când un elev a fost agresat cu un cuțit de către două persoane minore. „Eu nu consider că noi trebuie să ne baricadăm în școli, nu cumva să nu mai intre cineva, așa cum era propunerea”, este de părere primarul. „Eu văd lucrurile cu totul diferit și consider că este absolut necesar ca cele trei instituții care au atribuții în acest sens, Poliție Națională, Jandarmerie și Poliție Locală să ia măsuri conform atribuțiilor pe care le au, pentru diminuarea și apoi eliminarea infracționalității. Nu ne interesează să ne apărăm. Noi nu trebuie să ajungem să ne apărăm în orașul nostru! Noi trebuie să circulăm în siguranță și nu cetățenii trebuie să fie cei cărora ar trebui să le fie frică, ci chiar infractorii.”
Întrebat de existența unei colaborări între Primărie, Poliție Națională și Jandarmerie, ultimele două instituții fiind în subordinea Prefecturii Județului Brăila, primarul a precizat că există relații foarte bune de colaborare cu Jandarmeria și Poliția Națională și ori de câte ori s-au desfășurat activități în comun, acestea au fost lipsite de evenimente. „O singură dată a existat un scandal la un eveniment organizat de Primăria Municipiului Brăila și Jandarmaria a intervenit în forță, fiind chiar aplaudată de cei care erau în zonă, în anul 2016, la Zilele Municipiului Brăila.”, a mai adaugat primarul Dragomir.
Domnia sa admite însă că, în ultima perioadă de timp, a crescut numărul agresiunilor stradale, ce au avut loc în Municipiul Brăila: „Am constatat cu toții că, în ultima perioadă, a crescut în Municipiul Brăila numărul agresiunilor care folosesc violența, mai ales pe cea stradală.” 
Primarul Viorel Marian Dragomir este de părere că: „Nu este suficient, la un moment dat, ca doar Poliția și Jandarmeria să acționeze și consider că este necesar ca și acțiunile lor să fie intensificate, ci și Justiția să discearnă foarte clar ceea ce înseamnă pericol public, pericol social și să-i rețină pe indivizii aceștia cât mai mult timp după gratii.”
De asemenea, primarul mai crede că: „Prefectura ar trebui să aibă discuții foarte serioase cu instituțiile pe care le coordonează și nu mă refer doar la Poliția Națională sau la Jandarmerie, ci și la alte instituții pentru a se face ordine în oraș.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s