În Brăila, numai o singură școală a fost închisă din cauza gripei

Viorel Botea

Pericolul gripei, ce există la ora actuală în țară, se pare că nu prea are șanse în școlile brăilene ca urmare a măsurilor impuse, în acest sens, la nivel de Direcție de Sănătate Publică dar și de Inspectorat Școlar Județean.
Despre acest subiect, Inspectorul Școlar General, dl. Viorel Botea, ne-a informat joi, 30 ianuarie 2020, la întâlnirea cu jurnaliștii brăileni: „Având în vedere solicitările Ministerului Sănătății și a DSP-ului de la Brăila precum și solicitările pe care Ministerul Educației ni le-a dat prin diverse hotărâri, ordine, adrese pe care le-am primit, am discutat în ședința cu directorii și am hotărât următoarele lucruri: la nivelul școlii să se ia toate măsurile de prevenire a situațiilor de gripă prin dezinfectare cu spirt, prin acțiuni de igienă, cu curățenia, cu ștersul pe mâini, deci toate lucrurile specifice pe care le-am primit și din adresa DSP-ului, urmând ca atât la începutul programului, cât și la sfârșitul programului, să anunțăm ministerul, pe baza unei machete pe care o primim, de situațiile de gripă pe care le avem.”

„Dacă este cazul, nu voi avea nici cea mai mică reținere în a închide școlile!”

La nivelul municipiului Brăila, din cauza gripei, a fost închisă temporar doar o singură instituție de învățământ, din cadrul învățământului particular, fiind luate măsurile ce se impun într-o asemenea situație.
„Am închis o singură instituție particulară, instituția Dr. Luca unde sunt 64 de elevi și într-adevăr acolo erau mai multi elevi, peste 50 la suta dintre elevi, care erau la clasa a I-a, la clasa a II-a. Deci, având în vedere situația respectivă, am hotărât să închidem școala, dar sunt situații de răceli, viroza și gripă.”, a ținut să informeze Inspectorul Școlar General Botea.
Domnia sa a mai specificat că, în majoritatea școlilor brăilene, la ora actuală, au fost semnalate numai cazuri de viroze și răceli, dar „dacă este cazul, nu voi avea nici cea mai mică reținere în a închide școlile și vom anunța ministerul.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s