Brăila are din ce în ce mai multe parcuri de joacă. Lucrările continuă!

Primarul Viorel Marian

Brăila are din ce în ce mai multe parcuri de joacă, la ora actuală. Primarul Viorel Marian Dragomir asigură cetățenii urbei că lucrările continuă și la parcurile de joacă, temperaturile favorabile, pentru această perioadă din an, permițând acest lucru.
„Se fac parcuri noi de joacă cu instalații noi, în momentul de față, cu suprafață din tartan. Primul strat a fost turnat în foarte multe locații (…) iar când vremea se va încălzi, se va turna al doilea strat de tartan, pentru că sunt anumite specificații tehnice la al doilea strat și trebuie să așteptăm vremea mai bună.”, susține Primarul Municipiului Brăila.
Aceeași sursă precizează că, la ora actuală, se lucrează în cartierul Vidin, iar la Caporalul Mușat deja s-au montat instalații de joacă. În ceea ce privește cartierul Hipodrom, s-a avut în vedere ca să se păstreze măsuțele de tenis de masă, existente de foarte mulți ani, dar unde foarte mulți copii din cartier au învățat să practice acest sport.
Locuri de joacă se amenajează și la Școala nr. 18, „Mihu Dragomir”, la Piața Săracă, și ca un element de noutate, susține primarul, este dărâmarea vechiului tobogan din cartierul Chercea, avându-se în vedere crearea unui loc de joacă modern: „Vă aduceți aminte, la preluarea mandatului, am moștenit acel tobogan hidos din cartierul Chercea, de la Decebal, care acum este dărâmat. S-a montat tot ceea ce înseamnă delimitarea parcului de joacă, se lucrează la alei, la terenul de sport, astfel încât și locuitorii din Chercea să aibă un parc de joacă. Anul acesta, vom pune în continuare bani în buget pentru alte parcuri de joacă, astfel încât în Municipiul Brăila să nu mai existe parcuri cu instalații vechi. În paralel, au început lucrările, acum, la parcul de joacă de pe Faleza (…) au adus deja și o parte din instalațiile de joacă. Sunt depozitate în Brăila și urmează ca atunci când vor ajunge la diferite faze de lucrări, să înceapă să le monteze și acolo.”

„Toate aceste parcuri de joacă vor avea supraveghere video!”

De asemenea, primarul Marian Dragomir a mai precizat că a semnat contractul și pentru parcul de joacă din Aleea Radu Negru, care urmează să înceapă în primăvară, însă cel mai important lucru pentru domnia sa este faptul că parcurile de joacă din municipiu vor beneficia de supraveghere video: „Toate aceste parcuri de joacă vor avea supraveghere video, și vom monta camere și în parcurile de joacă ce încă nu sunt modernizate, dar vor urma și ele pe listă. Cert este că, în Municipiul Brăila, avem peste 360 de camere active, în momentul de față, la care se adaugă cele montate, sau care se montează zilele acestea în parcurile de joacă. Și vom mai pune în bugetul Primăriei Municipiului Brăila, aproximativ, bani pentru 50-100 de noi camere care să monitorizeze zonele din oraș, zone pe care să ni le comunice și Inspectoratul Județean al Poliției ca fiind zone cu un anumit grad de risc, și care trebuie monitorizate mai bine.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s