Au reînceput lucrările de reabilitare a străzilor din Municipiul Brăila!

amenajari, lucrari, strazi, tortuare

Au reînceput lucrările de reabilitare a străzilor din Municipiul Brăila, vremea favorabilă permițând acest lucru, asigură primarul Municipiului Brăila, dl. Viorel Marian Dragomir.
„Având în vedere faptul că vremea este deosebit de favorabilă și bună în această perioadă, au început unele dintre lucrări în două cartiere noi, iar cartierul Plantelor, cuprins între Calea Galați, strada Abatorului, Dorobanți și Plantelor se află în plin proces de reabilitare în ceea ce privește carosabilul străzilor în integralitatea lor, dar și trotuarele până la intrarea în scara blocului.”, ne-a mai informat edilul Municipiului Brăila.
Domnia sa a mai precizat că, de asemenea, și în cartierul Călărași IV au început lucrările de reabilitare și că: „Prima oară, vom reabilita strada Celulozei, la fel cum am făcut și strada Pietății. Acum se lucrează deja cu trei formații pe strada Celulozei, unde se va asfalta integral. Se schimbă bordurile, trotuarele, amenajare spații verzi, din Viziru până la Șantierul Naval și apoi dincolo de Pic până în locația în care s-au oprit lucrările la Bulevardul Dorobanți. Apoi vom reabilita și celelalte străzi astfel încât să degrevăm o parte din traficul din Barieră și cei care locuiesc în cartierul Călărași IV sau Viziru să poată ajunge dimineața în zona Pieței Concordiei foarte facil, evitând astfel traficul și aglomerația.”
În paralel, a mai spus primarul Dragomir, se mai lucrează și în cartierele Chercea, Radu Negru și Viziru. Pe Calea Galați se montează bordurile cu muncitori pakistanezi și, de asemenea, pe Aleea Radu Negru a mai adăugat domnia sa, specificând că urmează ca atunci când vremea va fi și mai bună, să se poată turna și covor asfaltic.
„Când se va face vremea bună se vor continua lucrările. În cartierul Obor a mai rămas o stradă de asfaltat, în cartierul Hipodrom ne-au mai rămas bretelele de legătură dintre Pietății, strada Hipodrom, dintre Strada Hipodrom și Bulevardul Dorobanți și o să intrăm, cu siguranță, și în alte zone.”, a mai precizat edilul orașului Brăila.
În ceea ce privește Cartierul Chercea, primarul Viorel Marian Dragomir a subliniat faptul că, din actualul proiect, mai sunt trei capete de străzi și jumătate pe care se lucrează, urmând ca atunci când vremea va fi favorabilă, lucrările să se intensifice.
„Cert este că până în vară, toate aceste străzi vor avea asfalt iar lucrul pozitiv este că în luna februarie vom intra în Consiliul Local, cu aprobarea Fazei 1 proiectare așa numitul D.A.L.I. și indicatorii tehnico-economici la celelalte străzi din Chercea neasfaltate, la străzile din Catanga, Comorovca, Islaz și expertiza la Lacul Dulce pentru continuarea lucrărilor și vom scoate la licitație toate aceste străzi. În paralel, când vremea va fi favorabilă, vor începe lucrările în continuare și în cartierul Pisc, Brăilița și Vidin, acolo unde au început și au avut un ritm mai scăzut.”, a conchis primarul Brăilei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s