Aproape 1800 de noi locuri de parcare vor fi realizate, anul acesta, în Brăila

Parcari

Aproape 1800 de noi locuri de parcare vor fi realizate, anul acesta, în Brăila, rezolvându-se astfel o problemă importantă a conducătorilor auto din municipiu, dar și a pietonilor care găsesc, adeseori, trotuarele ocupate de autovehiculele parcate neregulamentar și din lipsa parcărilor.
Primarul Municipiului Brăila, dl. Viorel Marian Dragomir, a informat joi, 30 ianuarie 2020, la întâlnirea cu ziariștii, faptul că din primăvara acestui an, vor începe lucrările la loturile 5, 6 și 7 de parcări. „Sunt peste 1500-1800 de locuri noi de parcare care vor fi realizate anul acesta în Municipiul Brăila și care le vor completa pe cele existente.”, asigură primarul.
În plus, legat de programul de rezervare online a locurilor de parcare cu plată, domnia sa precizează că: „programul pentru rezervarea online a locurilor de parcare funcționează fără probleme, în momentul de față. Au mai fost mici chestiuni în care a trebuit resoftat, ca urmare a faptului ca în momentul în care am anunțat public acest lucru, erau câteva mii de utilizatori în același timp, pe site-ul respectiv, fapt care a condus la îngreunarea rulării lui dar, acum, nu mai sunt probleme.”
Primarul susține că, până în prezent, sunt foarte mulți brăileni care au accesat acest program , rezervându-și un loc de parcare online, economisind timp și efort.
„Sunt foarte multe sute de cetățeni care au rezervat online, care au plătit online și, cu siguranță, lucrurile vor fi la fel și în perioada următoare. Dacă intrați și vă uitați la acest program (n.r. Programul îl puteți accesa AICI), ar trebui să observați, în anumite zone, cum parcările s-au ocupat aproape în procent de peste 90 la suta, în unele locații chiar sută la sută, ca urmare a faptului că totul este foarte transparent și absolut oricine poate vedea cine ocupă un loc de parcare, până la ce dată, și astfel își poate programa rezervarea respectivă.”, mai precizează dl. Marian Dragomir.
Odată rezolvată această problemă la nivel de municipiu, unii dintre brăileni sunt de părere ca următorul pas ar fi și construirea unor parcări supraetajate sau chiar subterane, bineînțeles acolo unde se poate din punct de vedere tehnic dar și din punct de vedere financiar, problema numărul unu fiind cea a resurselor materiale dar și a intenției autorităților locale de a realiza astfel de proiecte considerante încă, de către unii, destul de îndrăznețe pentru Brăila.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s