Primarul Brăilei vrea eliminarea infractorilor din zona școlilor!

Liceul Murgoci

Siguranța elevilor în instituțiile de învățământ brăilene a devenit, de câteva zile, subiectul numărul 1 atât pentru Primarul Viorel Marian Dragomir cât și pentru Prefectul Cătălin Boboc. În timp ce prefectul solicită primarului ca, în viitor, polițiștii locali să păzească instituțiile de învățământ din Brăila, primarul, la rândul său, crede că alta este soluția.
„Nu “paza elevilor” în interiorul școlii rezolvă situația!”, susține Primarul Viorel Marian Dragomir. ELIMINAREA INFRACTORILOR din zona școlilor și oraș REPREZINTĂ SOLUȚIA EFICIENTĂ care ne oferă siguranța!”, mai adaugă domnia sa în mediul virtual.
Primarul Municipiului Brăila are convingerea că strânsa colaborare între Poliția Națională, Jandarmerie și Poliția Locală poate asigura liniștea unui oraș: „Poliția Națională, Jandarmeria și Poliția Locală intensifică în această perioadă monitorizarea zonelor din jurul unităților de învățământ.
Consider că prezența echipelor comune ale celor 3 instituții în zonele cu risc ridicat, conform prevederilor legale, va elimina elementele infracționale din zona școlilor și va avea un impact pozitiv.”
De asemenea, domnia sa solicită, în acest sens, și sprijinul tuturor cetățenilor urbei: „Solicit tuturor brăilenilor sprijinul prin transmiterea de imagini și/sau informații (imagini, nume sau porecle, zonele frecventate, intervale orare, etc) privind persoanele care comercializează substanțe interzise (etnobotanice, droguri), constituie grupuri infracționale, etc, către Poliția Națională. Acțiunea în apărare de tipul “pazei de frica infractorilor” nu va rezolva problema.
Consider obligatorie intervenția în forță a Poliției Naționale, Jandarmeriei și Poliției Locale pentru a-i determina pe infractori sau instigatori să înțeleagă că dacă nu le-a plăcut școala la timpul potrivit, nu le va face bine să revină pentru a-i deranja pe alții, și le mulțumesc anticipat tuturor celor implicați!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s