„Istoria și tradițiile rușilor lipoveni”, concurs școlar național, ediția a II-a

,,Istoria și tradițiile rușilor lipoveni” - Tema „Nunta la Rușii Lipoveni”

În perioada 21-23 februarie 2020, se va desfășura cea de-a II-a ediție a concursului școlar național ,,Istoria și tradițiile rușilor lipoveni”. „Nunta la Rușii Lipoveni” va fi tema de concurs a ediției din acest an, acesta desfășurându-se în cadrul Centrului de Creație din Municipiul Brăila.
El este organizat de Comunitatea Rușilor Lipoveni din România împreună cu Ministerul Educației Naționale, respectiv Inspectoratul Școlar Județean Brăila cu sprijinul Centrului de Creație din Brăila, al Comunității Rușilor Lipoveni -Brăila și al publicației „Zorile”.
Concursul se adresează elevilor din clasele VI-XII, fiind nominalizat în Calendarul Ministerului Educației Naționale (MEN) al Concursurilor Naționale Școlare.
Elevii, împreună cu profesorii lor de limba rusă maternă și de istorie și tradiții, susțin organizatorii, vor prezenta la concursul din Brăila scenete și programe de 10-15 minute, cântece reprezentative pentru momentele din ceremonialul nunții la rușii lipoveni. De asemenea, participanții vor aduce fotografii vechi, de arhivă, și vor povesti despre momentele surprinse în fotografii.
Elevii vor viziona filme tematice, de animație și vor participa la jocuri interactive prevăzute în program. Concursul școlar național va oferi prilejul de a reflecta munca în echipă: a elevilor, cadrelor didactice, părinților, cu toții implicându-se în organizarea și derularea acestuia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s