Brexit. Europarlamentarul brăilean Mihai Tudose votează la Bruxelles!

Brexit

Europarlamentarul brăilean Mihai Tudose votează astăzi, 29 ianuarie 2020, în plenul reunit la Bruxelles pentru „Acordul de retragere a Marii Britanii din UE”, acord ce stabilește garanțiile respectării drepturilor cetățenilor după Brexit-ul de vineri, 31 ianuarie 2020.
„Voi vota azi, în plenul reunit la Bruxelles, pentru Acordul de retragere a Marii Britanii din UE, acord ce stabilește garanțiile respectării drepturilor cetățenilor după Brexit-ul de vineri. Fiind ultimul act al Parlamentului European în acest proces”, precizează domnia sa, „momentul are o puternică încărcătură simbolică, la capătul a 47 de ani de apartenență comunitară a Regatului Unit.
Drapelul britanic va fi mutat sâmbătă din fața Parlamentului European la Casa Istoriei Europene. E o despărțire care ne obligă la reflecție serioasă privind viitorul proiectului european. Și e timpul, de acum, să construim noua relație dintre continent și Londra.
Cu gândul la cei jumătate de milion de compatrioți ce trăiesc în Marea Britanie și la prietenia româno-britanică, sper ca parteneriatul să continue într-o formă cât mai strânsă.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s