Șoseaua de Centură a Brăilei revine în discuții, odată cu podul suspendat!

alexandru-danaila

Șoseaua de Centură a Brăilei continuă să fie un subiect de primă pagină pentru brăileni, mai ales acum când au început lucrările la podul suspendat peste Dunăre, ce va face legătura între județele Brăila și Tulcea.
Ținând cont de viitoarea conexiune a acestei șosele cu viitorul pod rutier peste Dunăre, și impunându-se suplimentarea benzilor de circulație pe ambele sensuri, realizarea acesteia devine din ce în ce mai stringentă pe plan local, în special.
Întrebat despre acest subiect, președintele PNL Brăila, dl. Alexandru Dănăilă, a ținut să pecizeze în cadrul întâlnirii de vineri cu jurnaliștii, faptul că se știe despre acest proiect și la nivel înalt, Ministrul Transporturilor, dl. Lucian Nicolae Bode, fiind deja informat: „Ministrul Transporturilor știe de acest proiect. A fost o comunicare pe care am avut-o cu dânsul pe această temă și va face toate demersurile pentru a conecta podul, care este cu 4 benzi, cu o centură care să facă față, si să poată prelua traficul de pe acest pod, pentru că altfel ne trezim că avem un pod care nu duce nicăieri și nu ajunge nicăieri.”
Alexandru Dănăilă a mai ținut să puncteze faptul că realizarea acestei șosele de centură va fi o prioritate pentru liberalii brăileni: „Deci, în zona aceasta, centura va fi o prioritate pentru noi, ținând cont și de termenul de finalizare a podului dar, în acest moment, cei de la PSD au spus că s-a scos de la finanțare. Nici măcar ei, care tot au spus că s-au ocupat de infrastructura din Brăila, nu au băgat la finanțare acest proiect. Deci asta a fost o minciună.”
Întrebat, la rândul său, despre o eventuală finanțare din fonduri europene a acestui proiect, europarlamentarul Cristian Bușoi a răspuns scurt: „În ceea ce privește centura, sincer, aici nu știu ce să vă răspund, că nu ține de fondurile europene. Cred că ține de CNAIR și de Ministerul Transporturilor.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s