Prefectul Cătălin Boboc solicită „polițiști locali în școlile din municipiul Brăila”!

Cătălin Boboc
„Polițiști locali în școlile din municipiul Brăila” este solicitarea Prefectului Județului Brăila, dl. Cătălin Boboc, către Primarul Municipiului Brăila, dl. Viorel Marian Dragomir, ca urmare a incidentului petrecut zilele trecute în fața Colegiului „Gh. M. Murgoci”, când un elev a fost atacat cu cuțitul.
„Azi, i-am propus primarului Marian Dragomir”, susține prefectul, „ca polițiștii locali să asigure paza unor unități de învățământ din municipiu. Îmi doresc ca primarul să îmbrățișeze sugestia mea și să gândească un mod de aplicare cât mai eficient, benefic pentru siguranța brăilenilor!” 
De asemenea, dl. Catalin Boboc așteaptă și opinia cetățenilor vis-a vis de acest subiect, solicitând-o acestora în mediul virtual: „Aștept și părerile dumneavoastră! Incidentul violent din fața Colegiului Național “Gh. M. Murgoci”, cum am spus, trebuie să ne facă să luăm măsuri, să prevenim și să combatem fenomenul, nu doar să discutăm la nesfârșit, prin birouri, despre cum ar trebui să acționăm. Există analize de risc privind unitățile de învățământ, există baza de la care se poate analiza modul cum poate fi implementată propunerea. De exemplu, Poliția Locală poate asigura paza cel puțin acolo unde au fost constatate vulnerabilități!”.
În plus, prefectul Cătălin Boboc asigură brăilenii că atât Poliția cât și Jandarmeria își vor intensifica acțiunile de patrulare în zona unităților de învățământ: „(…) după cum am mai anunțat, în urma discuțiilor pe care le-am purtat, Poliția și Jandarmeria vor intensifica acțiunile de patrulare în zona unităților de învățământ, iar directorii vor analiza temeinic modul în care paznicii își fac datoria”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s