Ziua Unirii Principatelor Române aniversată și la Brăila!
Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită în fiecare an la 24 ianuarie, a adunat și în acest an, în fața monumentului Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Brăila, câteva sute de oameni, dornici să cinstească evocarea acestei zile de mare însemnătate istorică.
Evenimentul a debutat la ora 11.00, cu un ceremonial militar, constând în primirea onorului militar și salutul Drapelului de Luptă de către domnul Cătălin Boboc, Prefectul Județului Brăila, și Comandantul Garnizoanei Brăila, dl. gen. de brigadă, Vasile Ionescu, urmat de trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, precum şi intonarea Imnului Naţional al României.
Ca de fiecare dată la astfel de evenimente, a urmat și un scurt moment religios comemorativ, oficiat de un sobor de preoți.
În continuare, Prefectul Cătălin Boboc a dat citire mesajului Premierului Ludovic Orban cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.
Apoi, cei prezenți au putut urmări un program artistic, dedicat acestei zile, susținut de cunoscuta interpretă de muzică populară Maria Ciocan și Fanfara Muzicii Militare, dirijor lt. Raul Badale. Au urmat dansatorii Ansamblului Folcloric „Pandelașul”, instructor Marius Epure, ce au încheiat scurtul program artistic.
Evocarea momentului istoric de la 24 ianuarie 1859, Mica Unire, a continuat cu depunerea de buchete de flori la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de către Primarul Municipiului Brăila, dl. Viorel Marian Dragomir, Președintele Consiliului Județean Brăila, dl. Francisk Iulian Chiriac, Prefectul Județului Brăila, dl. Cătălin Boboc, reprezentanți ai Garnizoanei Brăilei cât și alte personalități locale, inclusiv reprezentanți ai unor partide politice de la nivelul județului Brăila.
A urmat defilarea Gărzii de Onoare în prezența comandantului Garnizoanei Brăila, generalul de brigadă Vasile Ionescu, a autorităților locale și a brăilenilor prezenți la acest eveniment comemorativ.
Și cum nu există 24 ianuarie fără Hora Unirii, toți cei prezenți și-au dat mâinile, cu mic- cu mare, într-o horă menită să semnifice unitatea poporului român, cei mai entuziaști fiind copiii, noua generație ce va purta cu ea evocarea, peste ani, a acestui eveniment istoric național.
Mai multe imagini de la eveniment: