Măsuri care trebuie aplicate în contextul alertei legate de infecția cu noul coronavirus

virus

Grupul de specialiști constituit la nivelul Ministerului Sănătății a stabilit deja primele măsuri care trebuie aplicate în contextul alertei legate de infecția cu noul coronavirus.

S-au stabilit trei categorii de măsuri care vor fi aplicate în aeroporturile internaționale și unitățile sanitare pentru prevenirea, limitarea îmbolnăvirilor și tratarea pacienților infectați cu coronavirus.
Ca urmare, toate unitățile sanitare au obligația să asigure personalului medico-sanitar substanțele dezinfectante pentru mâini și pentru suprafețe în cantități suficiente, iar personalul medico sanitar din toate UPU/CPU/camere de gardă vor avea obligația ca pe tot parcursul serviciului să poarte echipament de protecție specific (masca și mănuși).
În situația în care se vor semnala cazuri suspecte, acestea vor fi dirijate către INBI ”Matei Balș” unde vor fi izolate pentru asistență de specialitate (izolare, diagnosticare și tratament). Pacienții suspecți vor fi izolați în condițiile necesare pentru bolile infecțioase cu transmitere aerogenă și cu respectarea precauțiunilor universale.
În aeroporturile internaționale se recomandă asigurarea asistenței medicale în regim de permanență, unde vor fi îndrumați pasagerii cu simptomatologie respiratorie/febră. Tot în aeroporturile internaționale, specialiștii de sănătate publică recomandă achiziția de scannere termale în vederea identificării persoanelor care pot prezenta simptomatologie specifică.
Acest plan de măsuri va fi actualizat în functie de evoluția și recomandările transmise de Organizația Mondială a Sănătății și Comisia Europeană.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s