Gripa aviară. ANSVSA a retras de la comercializare produse de carne de pasăre din Ungaria

hen-2917802_640

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor informează cetățenii că a fost anunțată printr-o notificare a Comisiei Europene, că în perioada 04-11 ianuarie 2020, trei unități autorizate din județul Bihor au achiziționat 17.065 de kg carne și organe de curcan, cu termenul de valabilitate cuprins între 9 și 20 ianuarie, carne provenită din fermele de păsări din Ungaria aflate în zona de restricție, din cauza evoluției gripei aviare, cu tipul H5N8.
Reprezentanții DSVSA Bihor, în urma verificărilor desfășurate au constatat că produsele au fost distribuite în 26 de județe, între acestea fiind și județele Brăila și Galați.
Ca urmare, s-a inițiat procedura de retragere de la comercializare a produselor achiziționate din Ungaria.
Reprezentanții Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) județene din cele 26 de județe au demarat verificări ale tuturor beneficiarilor produselor notificate, pentru identificarea celor 3.336 de kg de produse (aripi, pipote, pulpe superioare, pulpe inferioare, medalion), care se mai aflau în termenul de valabilitate la momentul notificării.
Acțiunea de verificare și retragere a cărnii de curcan de la raft, aflate în lista de distribuție s-a finalizat. Cantitatea de carne reținută oficial și dirijată către neutralizare a fost de 38,45 de kg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s