„Asta-i tinerețea noastră”, de Kenneth Lonergan, avanpremieră la Teatrul „Maria Filotii”

„Asta-i tinerețea noastră”

Duminică, 19 ianuarie 2020, la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, de la ora 18.00, la Sala „Bujor Macrin” va avea loc avanpremiera spectacolului „Asta-i tinerețea noastră”, de Kenneth Lonergan, regia și traducerea fiind realizate de Radu Iacoban.
Distribuția:
Dennis Ziegler – Nicholas Cațianis
Jessica Goldman – Blanca Doba
Warren Straub – Ciprian Chiricheș
Scenografia – Tudor Prodan
Light designer – Bogdan Gheorghiu
“Am avut șansa să îl cunosc pe Kenneth Lonergan – autorul, nu persoana – într-o librărie mică din New York. Eram acolo cu o echipă de oameni talentați selectați de Andrei Șerban în cadrul Academiei Itinerante care îi poartă numele, coordonați fiind de doamna Corina Șuteu.
Și răsfoind în librăria asta tot felul de texte, care mai de care mai dramatice, sau comice, sau contemporane, am dat cu ochii de „Asta-i tinerețea noastră” sau “This is Our Youth”, ca să fiu mai sincer și precis. Mi-am zis: Uite un text cu tineri, dar nu numai pentru tineri. O comedie care nu e doar comedie și niște situații “cărnoase” pentru actori. Nu aveam aspirații regizorale pe vremea aceea, dar îmi era clar că voiam să fac parte dintr-un spectacol care să aibă acest text ca punct de plecare.
Ajuns în Romania l-am tradus în mai puțin de o săptămână.
Și am reușit să îl montez trei ani mai târziu împreună cu trei actori talentați – Conrad Mericoffer, Paul Ipate și Ioana Blaj la Godot Cafe-Teatru, scenografiati fiind de Ana Ularu. Spectacolul s-a jucat un timp, dar, fiind într-un mediu independent, și-a trăit viața decent și mai apoi s-a pierdut în neant.
Și iată că acum, după cinci ani, soarta îmi surâde din nou și pot să îl montez într-un teatru drag mie așa cum e Teatrul „Maria Filotti”. Cu cei doi actori proaspăt veniți în echipa teatrului – Nicholas Cațianis și Blanca Doba – și cu un actor -Ciprian Chiricheș – care să sperăm că va debuta la fel de în forță cum o vor face și cei doi.
Împreună cu scenograful Tudor Prodan și cu light designer-ul Bogdan Gheorghiu – cu care am colaborat atât de frumos în teatru la producția anterioară cu „Cântăreața cheală”, ne pornim iar la drum conștineți fiind că: Va fi altfel. Va fi nou. Va fi pentru un public tânăr și nu numai. Va aduce un aer de prospețime ca de cele mai multe ori!“, susține Radu Iacoban.

Program spectacole:
19, 29 ianuarie 2020, orele 18.00 – Sala „Bujor Macrin”
2, 14 , 29 februarie 2020, orele 18.00 – Sala „Bujor Macrin”
Limita de vârstă: 13 ani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s