„Revedere”, expoziție la bibliotecă, organizată cu ocazia „Zilei Culturii Naţionale”

Revedere

În perioada 15-27 ianuarie 2020, Secția Împrumut pentru Adulți a Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila prezintă publicului expoziția documentară menită să păstreze vie în sufletele noastre opera lui Mihai Eminescu.
Expoziția, intitulată „Revedere”, reunește o bogată colecție de cărți (poezie, proză, scrieri politice, critică literară, corespondență).
Mihai Eminescu, poet, prozator și jurnalist român, a fost socotit de către cititorii români și de către critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română, fiind supranumit și “Luceafărul poeziei românești”.
Creaţia literară a lui Mihai Eminescu este una vastă, impresionantă, cuprinzând de la poezie la traduceri din limbi străine, piese de teatru, încercări beletristice. Aparţinând unui romantism literar relativ întârziat, opera sa poetică a fost influenţată şi de marile sisteme filosofice ale epocii sale, de filosofia antică, de marile sisteme de gândire ale romantismului, dar şi de teoriile lui Arthur Schopenhauer şi Immanuel Kant.
Totodată Camera Deputaţilor a adoptat, la 16 noiembrie 2010, un proiect de lege, prin care ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a devenit „Zi a Culturii Naţionale”, o zi în care „nu numai celebrăm un mare creator, dar și o zi de reflecție asupra culturii române, în genere, și a proiectelor culturale de interes național”, după cum au declarat inițiatorii.
Expoziția este realizată de bibliotecar Silvia Iacob.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s