Nicăpetre „Mitologii ale corpului. Grafică: 1970 – 1990”

Nicăpetre„Mitologii ale corpului. Grafică 1970 - 1990”.jpg

La Galeria „Gheorghe Naum”, din municipiul Brăila, în perioada 8 ianuarie – 16 februarie 2020 este deschisă expoziția Nicăpetre „Mitologii ale corpului. Grafică: 1970 – 1990”, aceasta fiind o expoziție de desene realizate de sculptorul Nicăpetre.
Noua expoziție prezintă publicului o selecție a celor mai frumoase desene realizate de renumitul sculptor brăilean Nicăpetre (Petre Bălănică).
Organizator: Alina-Ruxandra Mircea
Conservator: Liliana Gâță
În imaginea de pe afiș poate fi admirată una dintre lucrările artistului cu denumirea de „Nud privit din spate”, creată în anul 1990 și realizată în cretă și sepia pe hârtie. Aceasta este expusă și poate fi vizionată în original la Centrul Cultural Nicăpetre.

Despre Nicăpetre:
A absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, în 1964. Prin calitățile artistice de excepție ale lucrărilor, s-a afirmat de la debut ca desenator și sculptor original, de mare valoare.
Nicăpetre s-a impus prin varietatea tehnicilor, a genurilor și prin complexitatea operei sale, prezentată în galerii și în alte spații culturale de referință din Canada, SUA, Japonia, Grecia, Germania, Austria.
Pentru Centrul Cultural Românesc din Hamilton (Canada) a sculptat portretele lui Mihai Eminescu și Nae Ionescu, ambele în marmură, bustul lui Horia Stamatu, în marmură, portretele lui Aron Cotruș și Mircea Eliade, în bronz. S-a stins din viață la 72 de ani, în data de 21 aprilie 2008. Mai multe informații despre viața sa puteți citi AICI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s